Κορονοϊός – Υπουργείο Παιδείας: Αυτά είναι τα σχέδια για τις Πανελλήνιες

κορονοϊός-υπουργείο-παιδείας-αυτά-ε-884529

Σχέδια επί χάρτου για την επόμενη ημέρα στην παιδεία, που περιλαμβάνουν παράταση του σχολικού έτους και μετάθεση της ημερομηνίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου ή ακόμα και τον Σεπτέμβριο, επεξεργάζεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με το επιτελείο της σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στην πανδημία του κορωνοϊού. Επιπλέον, αρχίζει άμεσα και εντός της εβδομάδας η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και πέραν του λυκείου.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να μην χαθεί η χρονιά» λέει στο «Πρώτο Θέμα» η κ. Κεραμέως.

Ήδη καθηγητές και δάσκαλοι επιμορφώνονται μέσω τηλεδιασκέψεων με πολύ μεγάλη συμμετοχή, όπως διαβεβαιώνει και η ΟΛΜΕ ούτως ώστε οι μαθητές να έχουν επαφή με το σχολείο μέχρι να επανέλθουν στα θρανία το οποίο είναι άγνωστο πότε θα γίνει.

Τα σχέδια που εκπονούνται προβλέπουν τα εξής, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα»:

  1. Αναπλήρωση των χαμένων ημερών διδασκαλίας με σύντμηση των διδακτικών ωρών και μικρή παράταση ολίγων ημερών του σχολικού έτους σε περίπτωση που το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού διαρκέσει μόνο τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Πρόκειται για το «καλό» σενάριο το οποίο αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
  2. Παράταση του σχολικού έτους και μετάθεση των ημερομηνιών διεξαγωγής των εξετάσεων σε χρόνο πριν από το καλοκαίρι, με ταυτόχρονη μείωση της διδακτές και εξεταστέας ύλης για τους μαθητές, σε περίπτωση που η υγειονομική κρίση διαρκέσει μέχρι και τον Μάιο. Στην περίπτωση αυτή, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου.
  3. Ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς μόνο με εξ αποστάσεως διδασκαλία και δραστική περικοπή της ύλης σε περίπτωση που η κρίση του κορωνοϊού κρατήσει κλειστά τα σχολεία μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. Στη χειρότερη εκδοχή αυτού του σεναρίου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο.

4 Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν με νέο πρόγραμμα το οποίο θα καθορισθεί από το υπουργείο Παιδείας και οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν σε όλα τα μαθήματα που προβλέπονται αλλά με σημαντικά μειωμένη ύλη, όπως ζητά η ΟΛΜΕ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνει περικοπή μαθημάτων αλλά μόνο ύλης.

5 Στα Πανεπιστήμια «δεν χάνεται το εαρινό εξάμηνο» λέει η υπουργός και τονίζει ότι «Μπορεί να καλυφθεί η ύλη στα ΑΕΙ μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook