Κορονoϊός : Υποχρεωτική η μάσκα σε πολυκαταστήματα και εκκλησίες

Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην μεσημεριανή συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και ο κύβος ερρίφθη. Ο φόβος έξαρσης των κρουσμάτων κορονoϊού μέσα στο καλοκαίρι, οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων.

O κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει στη 1 το μεσημέρι την επέκτασης της χρήσης μάσκας, εκτός των σούπερ μάρκετ (που έχει ήδη επιβληθεί από την περασμένη εβδομάδα) και σε πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, στα κομμωτήρια και άλλους κλειστούς χώρους όπου συναθροίζονται πολλοί μαζί, όπως παραδείγματος χάριν στους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Η επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους πιστούς στις Εκκλησίες ενδεχομένως να προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο, στην κυβέρνηση εμφανίζονται αποφασισμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση «τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι. Επομένως, ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποφασιστεί ότι θα φοράμε μάσκα και στα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού χαρακτήρα, δηλαδή πχ. σε φούρνους, σε κρεοπωλεία ή μπορεί να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους. Είναι κάτι το οποίο είναι συνεχώς στο τραπέζι».

Δεν αποκλείονται τέλος ανακοινώσεις και για απαγόρευση μπιτς πάρτι ή αθλητικών εκδηλώσεων όπου πηγαίνει πολύς κόσμος.

Όπως αποφασισμένοι είναι και στο να επιβάλουν πρόστιμα και σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί. Για παράδειγμα παρατηρείται το φαινόμενο της μη χρήσης μάσκας στα πλοία, ειδικά τώρα που χιλιάδες καθημερινά πηγαίνουν διακοπές στα νησιά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας σε όλες τους τις δημόσιες εμφανίσεις φορά μάσκα, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι οι επιστήμονες επικροτούν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, όπου επιβάλλεται.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τα πανηγύρια, καθώς η απαγόρευση είναι μέχρι το τέλος του μήνα. Δεν αποκλείεται επέκταση του μέτρου και όλο τον Αύγουστο, ειδικά το 15αύγουστο όπου γίνονται δεκάδες πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ