Κορoνοϊός: Ξεφάντωσαν και μετά επιδείκνυαν τα θετικά self test τους – Έκαναν μόδα τις προκλητικές αναρτήσεις

κορoνοϊός-ξεφάντωσαν-και-μετά-επιδείκ-1249603

Την ώρα που σύσσωμοι επιστήμονες προειδοποιούν για τη μετάλλαξη Δέλτα και την αύξηση των κρουσμάτων, την ώρα που η κυβέρνηση κάνει έκκληση στους νέους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού, έφηβοι κάθε ηλικίας αδιαφορούν για τους κινδύνους της πανδημίας και το «φωνάζουν» στα social media. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει επικίνδυνη μόδα στο TikTok να ανεβάζουν οι νέοι – κάθε ηλικίας – βίντεο.

Σε αυτά δείχνουν σε όλους τα θετικά self test κορoνοϊού. Δηλαδή, σαν να πρόκειται για ένα παιχνίδι πρόκλησης.

Έχει σημειωθεί «έκρηξη» στα κρούσματα κορoνοϊού λόγω των πάρτι σε νησιά και beach bar με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων. Την ίδια στιγμή, κάποιοι ποστάρουν: «Έκανα και εγώ self test και είναι θετικό».

Οι προκλητικές αναρτήσεις

Τα μηνύματα που συνοδεύουν τα εν λόγω βίντεο, σε μια στιγμή που η χώρα κινδυνεύει από τον κορoνοϊό και ο πλανήτης είναι ξανά σε συναγερμό, είναι εντελώς προκλητικά… «Τι πρόβλημα έχετε με εμάς που δεν θέλουμε να κάνουμε το μπόλι (σ.σ. εμβόλιο στη γλώσσα των εφήβων); Αφού το έχετε κάνει εσείς, “προστατεύεστε”». «Ωραία πανδημία. Ένα συνάχι όλοι είχαν και σου λένε κάνε το εμβόλιο για να το περάσεις ελαφρά». Αυτά είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που στέλνουν οι νέοι μεταξύ τους. Το κάνουν για να επαναλάβουν σε όλους ότι αδιαφορούν για τον κορoνοϊό.

Μάλιστα, υπάρχουν και υποστηρικτικά σχόλια «αρνητών» που υποβαθμίζουν τον κορoνοϊό. Το κάνουν, εξισώνοντάς τον με μια απλή γρίπη. Ακόμα, υπάρχουν σχόλια, τα οποία επικρίνουν τη σημαντικότητα του εμβολιασμού. Εξοργιστικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι μερικοί χρήστες γράφουν ότι πλέον θα μπορούν να πάρουν πιο εύκολα το freedom pass για να ταξιδέψουν στα νησιά και να κάνουν διακοπές.

Η κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα σοβαρή. Αυτό, διότι αντικατοπτρίζει το πώς ένα κομμάτι της νέας γενιάς αντιμετωπίζει την πανδημία του κορoνοϊού. Έπειτα από χιλιάδες νεκρούς που άφησε στο διάβα του ο κορoνοϊός στη χώρα μας και συνεχίζει να αφήνει καθημερινά, υπάρχουν νεαροί που δεν αντιλαμβάνονται το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να χάσει τη ζωή του. Δεν φοβούνται. Δεν νοιάζονται και δεν μπορούν να αντιληφθούν το κακό που μπορεί να προξενήσουν στον εαυτό τους. Δεν νοιάζονται για το κακό που ενδέχεται να προκληθεί στην οικογένειά τους, αλλά και στους γύρω τους. Δηλαδή, με τα άτομα που μπορεί να έρθουν σε επαφή.

Πιο εύκολα παίρνεις το green pass εάν νοσήσεις

Εάν περιηγηθεί κάποιος στο Tik Tok και δει τα βίντεο, θα αντιληφθεί ότι πολλοί νέοι, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο, αλλά επιδιώκουν να κολλήσουν για να… αποκτήσουν αντισώματα και να καταφέρουν να ταξιδέψουν ελεύθερα. Όπως σημειώνουν μερικοί, για να πάρουν το freedom pass θα πρέπει να έχουν περάσει περίπου 36 με 37 μέρες (εάν έχουν εμβολιαστεί με συγκεκριμένο εμβόλιο, αλλιώς περισσότερο) ενώ αν νοσήσουν ο χρόνος που χρειάζεται είναι σχεδόν δύο εβδομάδες. «Εντάξει, τώρα θα έχεις πιστοποιητικό για τα νησιά τσάμπα», σημειώνει ένας χρήστης κάτω από βίντεο. Επίσης, ένας άλλος διερωτάται γιατί επιμένουν όλοι με τον εμβολιασμό. Ο ίδιος επισημαίνει πως όσοι έχουν νοσήσει, διαθέτουν αντισώματα.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους χρήστες είχαν ένα κοινό: Πήγαν στο μεγάλο κορoνοπάρτι που έγινε πριν δύο εβδομάδες σε γνωστό beach bar του Αλίμου. Στο συγκεκριμένο πάρτι κόλλησαν κορoνοϊό τουλάχιστον 100 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 18 χρόνια. Μετά το συγκεκριμένο πάρτι, ο δείκτης θετικότητας του κορoνοϊού εκτοξεύτηκε σε όλον τον Νότιο Τομέα της Αττικής και δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στις υγειονομικές Αρχές. Ακόμα πολλοί από τους θαμώνες του συγκεκριμένου καταστήματος, έπειτα από λίγες ημέρες ταξίδεψαν για διακοπές στην Ίο, όπου και εκεί υπήρξε εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook