Κορονοϊός: Ξεχάστε τα 2 μέτρα απόσταση, χρειάζονται 8 λένε οι ειδικοί

κορονοϊός-ξεχάστε-τα-2-μέτρα-απόσταση-1096127

Μάσκα και απόσταση. Αυτά είναι τα δύο πολεμοφόδια που έχουμε όλοι μας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, που βοηθούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, στον περιορισμό της διασποράς του.

Έρχονται όμως τώρα βρετανοί επιστήμονες για να μας πουν ότι τα 2 μέτρα απόσταση που πρέπει να έχουμε ο ένας από τον άλλο αποτελούν αναχρονιστικά επιστημονικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal και αναμεταδίδει ο Indepedent υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα σταγονίδια που προέρχονται από το βήχα ή το φτέρνισμα μπορούν να ταξιδέψουν έως και 8 μέτρα!

Το πόσο γρήγορα θα ταξιδέψουν τα σταγονίδια εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το αν το άτομο από το στόμα του οποίου βγαίνουν βρίσκεται σε κλειστό ή υπαίθριο χώρο, από το αν φορά μάσκα, από το αν ο χώρος έχεις κλιματισμό.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η απόσταση θα πρέπει να θεωρείται ένα μέτρο προστασίας στο πλαίσιο μια ευρύτερης στρατηγικής περιορισμού της πανδημίας, στην οποία θα περιλαμβάνεται ο σχολαστικός καθαρισμός των χεριών και των επιφανειών, η χρήση μάσκας και προστατευτικού εξοπλισμού.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook