Κορονοϊός: Ξαφνιασμένοι οι λοιμωξιολόγοι για το «πέταγμα» της μάσκας

κορονοϊός-ξαφνιασμένοι-οι-λοιμωξιολ-1165748

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως οι λοιμωξιολόγοι είναι ξαφνιασμένοι για το «πέταγμα» της μάσκας, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ένα από τα μεγάλα όπλα της προστασίας μας από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα στην ενημέρωση για τον κορονοϊό η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στο θέμα της μάσκας και στα όσα ακούγονται για την κατάργησή της.

«Η επιτροπή είναι ξαφνιασμένη με τη συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Η κοινή λογική και η εμπειρία μας έχει δείξει πότε και πού μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα», είπε η κα. Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχουμε πιάσει το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

«Όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η περιπέτεια δεν έχει λήξει. Είμαστε αρκετά μακριά ακόμα από το επιθυμητό τείχος ανοσίας. Πολλές δραστηριότητες που άνοιξαν και όσο μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο θα ανοίγουν περισσότερες αλλά η ξεγνοιασιά θα αργήσει ακόμα. Οι μάσκες είναι το πιο σημαντικό όπλο προστασίας από τον ιό».

Παράλληλα, η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, έκανε έκκληση στους νέους κάτω των 40 ετών που μπορούν πλέον να εμβολιαστών, εξηγώντας ότι τώρα που οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλά από αυτά που τους αρέσουν, να δουν τους φίλους τους και να πάνε διακοπές, πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να προστατευτούν από τον κορονοϊό.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook