Κορωνοϊός: Τσιόδρας και Χαρδαλιάς μεταβαίνουν στη Λάρισα -Μαζικά τεστ στον οικισμό των Ρομά

κορωνοϊός-τσιόδρας-και-χαρδαλιάς-μετ-1024865

Κυβερνητικό κλιμάκιο με τους Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα αναμένεται να μεταβεί με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής το μεσημέρι στη Λάρισα μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

Μάλιστα ήδη έχουν ξεκινήσει μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό στον οικισμό.

Στο κλιμάκιο που μεταβαίνει στη Λάρισα συμμετέχουν ακόμα ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου.

Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Ελλάν Πασέ, Βασίλης Πάντζος.

Στις 13:00 αναμένεται η άφιξη του κλιμακίου στη βάση της 1ης στρατιάς στη Λάρισα.

Στις 13:30 σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και το δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά, καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας στην οποία έχει μπει ο οικισμός μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αρχισε η συλλογή μεγάλου αριθμού δειγμάτων για κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, κλιμάκιο εδικών του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής των καθηγητή Eπιδημιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, έφτασε στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ώστε να λάβει ένα μεγάλο αριθμό δειγμάτων από μερίδα του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, το κλιμάκιο θα λάβει τουλάχιστον 200 δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς που ενδεχομένως υπάρχει στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι όλοι οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή», όπου θα παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της ΓΓΠΠ.

Σε καραντίνα και δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα κορωνοϊού, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook