Κορονοϊός: Τρομάζει μαρτυρία 21χρονης: «Νόσησα πιο βαριά από 60άρηδες»

κορονοϊός-τρομάζει-μαρτυρία-21χρονης-1232868

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού στις νεότερες ηλικίες. Μέσα σε δύο μήνες έχουν υπερδιπλασιαστεί, ενώ δραματική είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ όπου πλέον διασωληνώνονται περισσότεροι νέοι – στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν εμβολιαστεί. 20χρονη που νόσησε βαριά περιγράφει την εμπειρία της στην ΕΡΤ.

Η Βιβή, 21 ετών και ανεμβολίαστη, νόσησε βαριά και νοσηλεύθηκε. «Ήμουν μαζί με 50άρηδες και 60άρηδες που ήταν εμβολιασμένοι κι εγώ το πέρασα πιο βαριά», δήλωσε η Βιβή στη ΕΡΤ.

Προβληματισμό προκαλεί ο υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων κορονοϊού σε άτομα ηλικίας έως 39 ετών από τις αρχές του καλοκαιριού. Οι πέντε νέοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους τις 3 τελευταίες ημέρες ήταν ανεμβολίαστοι.

«Στο “Σωτηρία” έχουμε νοσηλεύσει 7.000 ασθενείς με κορονοϊό… πάρα πολλοί από αυτούς είναι 17-18 χρονών και κάποιοι κινδύνευσαν» ανέφερε η Μίνα Γκάγκα στα «Παραπολιτικά».

Για πανδημία των ανεμβολίαστων έκανε λόγο η καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Εντείνεται η ανησυχία στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου. Στα νοσοκομεία της πόλης, καθημερινά διασωληνώνονται ασθενείς με Covid, εκτός εντατικής, σε απλούς θαλάμους.

«Διασωληνώθηκαν ασθενείς στα τμήματα, δεν έχουμε κρεβάτια, όλη η Βόρεια Ελλάδα βράζει», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Νίκος Καπράβελος, διευθυντής Β´ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Αυξημένος ήταν ο αριθμός των νέων διαγνώσεων. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 3.739 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 376.384 τεστ και 29 θανάτους, ενώ 356 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 701 νέες μολύνσεις, στη Θεσσαλονίκη 574 και στη Λάρισα 270.

Αυξητικές είναι οι τάσεις στο ιϊκό φορτίο των λυμάτων σε «κόκκινες» περιοχές, ιδιαίτερα στον Βόλο (+176%), στην Αλεξανδρούπολη (+50%) και στη Λάρισα (+30%).

Από το υπουργείο Εργασίας εκδόθηκε η ΚΥΑ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Η χρήση rapid test είναι υποχρεωτική και στους παραβάτες εργαζόμενους θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook