Κορωνοϊός: Τρομακτικές εικόνες από το Τέξας – Κρατούμενοι φορτώνουν δεκάδες σορούς θυμάτων σε φορτηγά-ψυγεία

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που καταφθάνουν από το Τέξας με κρατούμενους να φορτώνουν θύματα του κορωνοϊού από ένα υπερπλήρες νεκροτομείο στο Ελ Πάσο σε φορτηγά ψυγεία και να στοιβάζουν τις σορούς σε παραταγμένα ρυμουλκούμενα…

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές οι κρατούμενοι προσφέρθηκαν εθελοντικά -για την ακρίβεια πληρώνονται με δύο δολάρια την ώρα – για τη μακάβρια αυτή αποστολή μετά από σχετική έκκληση της περιφέρειας του Ελ Πάσο, καθώς καλπάζει η πανδημία της Covid-19 στο Τέξας. Οκτώ ρυμουλκούμενα ψυγεία και ομάδες τεσσάρων έως δέκα κρατουμένων έχουν επιστρατευτεί εδώ και μία εβδομάδα για τη μεταφορά του υψηλού αριθμού των θυμάτων του κορωνοϊού, ενώ θα καταφθάσουν κι άλλα ψυγεία, όπως αναφέρει η New York Post.

Την Δευτέρα το Τέξας ξεπέρασε το θλιβερό ορόσημο των 20.000 νεκρών της Covid-19, ενώ δραματικές είναι οι συνθήκες και στα νοσοκομεία.

Δραματική μαρτυρία νοσοκόμας από νοσοκομείο του Τέξας: «Κανείς δεν βγαίνει ζωντανός από το λάκκο»

Μια νοσηλεύτρια περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια την απελπιστική κατάσταση που αντιμετωπίζει η ίδια και συνάδελφοί της στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ελ Πάσο. Η Λαβάνα Ρίβερς εργάζεται σ’ έναν ειδικό τομέα της κλινικής, που το προσωπικό τον έχει βαφτίσει «ο λάκκος» και όπου καταλήγουν τα βαρύτερα περιστατικά της Covid-19, εκείνα που τα έχουν ξεγραμμένα. «Από την πρώτη μέρα που έπιασα δουλειά εκεί μου είπαν ότι όποιος μπαίνει στο “λάκκο” δεν ξαναβγαίνει ζωντανός. Ήμουν πολύ αφελής και νόμιζα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι καλό, αλλά οι ασθενείς είναι τόσο βαριά άρρωστοι, που δεν υπάρχει τίποτε που μπορείς να κάνεις πια γι’ αυτούς», είπε.

Η πολύπειρη νοσηλεύτρια είπε ότι ουσιαστικά ο «λάκκος» είναι ουσιαστικά προθάλαμος του νεκροτομείου για ασθενείς ακόμη και νεαρής ηλικίας, ένας εκ των οποίων ήταν 41 ετών και ένας άλλο 29! Κι όπως καταγγέλλει, η γραμμή που είχαν δώσει οι υπεύθυνοι της κλινικής είναι να επιχειρείται μόλις τρεις φορές καρδιοπνευμονική ανάνηψη των βαριά ασθενών του κορωνοϊού: «Τρεις φορές ΚΑΡΠΑ, δηλαδή έξι λεπτά. Ούτε ένας ασθενής δεν τα κατάφερε», είπε.

Το τελευταίο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού σαρώνει το Τέξας μετά από ένα καλοκαίρι που είχαν υποχωρήσει αισθητά τα νέα κρούσματα με τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της πολιτείας, Γκρεγκ Άλμποτ, να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο, ο δικαστής της περιφέρειας του Ελ Πάσο, Ρικάρντο Σαμανιέγκο, επέβαλε στην περιοχή νέο lockdown μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων, αλλά οι Αρχές της πολιτείας και πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων προσέφυγαν σε δικαστήριο, που έκρινε ότι είναι αρμοδιότητα του κυβερνήτη να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης του Τέξας, Κεν Πράξτον, χαιρέτισε την ετυμηγορία του δικαστηρίου κι αποκάλεσε τύραννο τον εκλεγμένο Δημοκρατικό δικαστή…

iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ