Κορονοϊός – Τουρκία: Σκηνές πανικού στις πόλεις από την απαγόρευση κυκλοφορίας

κορονοϊός-τουρκία-σκηνές-πανικού-σ-1026707

Πανικό στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας προκάλεσε η διήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σήμερα η εικόνα των άδειων δρόμων κυριαρχεί, αλλά, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έλειψαν τα επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και πολιτών που αγνόησαν το μέτρο της απαγόρευσης.

Το αιφνίδιο καθολικό lockdown που ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, προκάλεσε σκηνές χάους.

Ένας ιδιότυπος «πόλεμος του ψωμιού» ξέσπασε μετά την ανακοίνωση, καθώς χιλιάδες κόσμου έσπευσαν να προλάβουν τα τελευταία ψώνια πριν κλείσουν τα καταστήματα τροφίμων και τα αρτοποιεία.

Όσοι δεν πρόλαβαν φαίνεται ότι βασίστηκαν στην αλληλεγγύη των συμπολιτών τους.

Μετά τον πανικό η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση εξαιρώντας της απαγόρευσης τα αρτοποιεία, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, εταιρείες διανομής δεμάτων και επιστολών, και κέντρα προστασίας κατοικίδιων.

Επίσης οι στρατηγικές εταιρείες ενέργειας, οι εταιρείες διανομής και ορισμένα πρατήρια καυσίμων θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι εργαζόμενοι σε τέτοιους χώρους απαλλάσσονται της απαγόρευσης.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει μέχρι τις 23.59 της 12ης Απριλίου στις ακόλουθες πόλεις: Άδανα, Άγκυρα, Αττάλεια, Αϊδίνι, Μπαλικεσίρ, Προύσσα, Ντενιζλί, Ντιγιαρμπακίρ, Ερζουρούμ, Εσκισεχίρ, Γκαζιαντέπ, Χατάι, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Καχραμάνμαράς, Μάρντιν, Μερσίνα, Μούγλα, Όρντου, Σακάρυα, Σαμσούντα, Ούρφα, Τεκιρντάγ, Τραπεζούντα, Βαν και Ζογκουλντάκ.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook