Κορονοϊός: Το μεγάλο λάθος που κάνει το 58% όσων πηγαίνουν στη δουλειά

κορονοϊός-το-μεγάλο-λάθος-που-κάνει-το-1095227

έστω ότι έχουμε συνάχι ή βήχα, συμπτώματα κρυολογήματος εν γένει, αλλά όχι πυρετό ή κάτι ποιο βαρύ. Πρέπει να πάμε στο γραφείο; Οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λένε ότι θα συνέχιζαν να εργάζονται εάν είχαν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, σύμφωνα με μια διαδικτυακή έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην PLOS ONES (και μπορείτε να βρείτε εδώ).

Αντιμέτωποι με την πανδημία του κορωνοϊού, οι ερευνητές χαρακτήρισαν τα ευρήματα ανησυχητικά. Η έρευνα – που πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Ιανουαρίου 2019, πριν από την εμφάνιση του COVID-19, αξιοποίησε απαντήσεις από 533 εργαζόμενους σε 49 χώρες. Από τους ερωτηθέντες, οι μισοί περίπου ήταν στον τομέα της υγείας και οι άλλοι μισοί από τους υπόλοιπους κλάδους.

Η συντριπτική πλειονότητα (πάνω από το 99% των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και το 96,5% των εργαζομένων στους άλλους τομείς) δήλωσαν ότι θα πήγαιναν κανονικά στη δουλειά με «μικρά» συμπτώματα, όπως πονόλαιμο, φτέρνισμα, ρινική καταρροή ή βήχα. Το άσχημο δεν ήταν αυτό. Αλλά το ότι το 58% είπε ότι θα δούλευε ακόμη και με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, συμπεριλαμβανομένων μυϊκών πόνων και πυρετού. Οποία ευσυνειδησία!

Από εκεί και πέρα, σχεδόν το 46% των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα απόφευγαν έναν συνάδελφο με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, σε σύγκριση με το 61% των εργαζομένων σε άλλους τομείς. Το μόνο θετικό, ήταν ότι οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη ήταν πιο πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης (81%) από τους εργαζομένους σε άλλους τομείς (57%).

Τη στιγμή της παρούσας πανδημίας είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη, παρά το γεγονός ότι μπορεί να αισθάνονται αδιαθεσία λόγω κάποια ίωσης ή εποχιακής γρίπης, αισθάνονται ταυτόχρονα την υποχρέωση να εργαστούν. Ενώ οι εργαζόμενοι σε άλλους τομείς, αισθάνονται και την υποχρέωση αλλά και την πίεση. Για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα, μια επαρκής άδεια ασθενείας θα έλυνε πολλά προβλήματα.

ygeiamou.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook