Κορoνοϊός: Το click away κρίνει το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

κορoνοϊός-το-click-away-κρίνει-το-ρεβεγιόν-των-χ-1148419

Το απόλυτο crash test αποτελούν τα πρώτα εικοσιτετράωρα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο του click away.

Την ίδια ώρα η εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, κατά πάγια πρακτική, θα αποτελέσει τη βαρύνουσα παράμετρο στην αξιολόγηση της κατάστασης που θα κρίνει το ενδεχόμενο μιας πρόσθετης χαλάρωσης στην νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ανακοινώσεις της Παρασκευής η συγκεκριμένη χρονική ζώνη επεκτάθηκε κατά μία ώρα, με την έναρξη της να γίνεται στα 10.00 το βράδυ.

Από την ανάλυση της αποτύπωσης που θα διενεργηθεί την προσεχή εβδομάδα θα προσδιοριστεί το εάν για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά και ανήμερα των δυο γιορτινών ημερών, γίνει ακόμη μια κίνηση χαλάρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, για την ίδια περίοδο θα προσδιοριστεί με σαφήνεια και το πλαίσιο της εύλογης ευελιξίας που απαιτείται για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων κατηγοριών στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Τέτοιες είναι φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν σε διαφορετικό νομό από εκείνον της καταγωγής τους, οι οπλίτες θητείας και φυσικά όσοι εργάζονται σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα από εκείνη στην οποία βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους.

Στο σκέλος της εξαιρετικά, προσεκτικής άρσης των περιορισμών, στην οικονομική δραστηριότητα με την εφαρμογή του μοντέλου του click away, εντός της ημέρας αναμένεται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα ξεθολώσουν αρκετά σημεία που, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς καθώς επίσης και καταναλωτές, χρήζουν διευκρινίσεων.

Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές είναι ότι μέσω της συγκεκριμένης ΚΥΑ, θα επιχειρείται να κλείσει κάθε παράθυρο που θα επέτρεπε την εκδήλωση φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού, με δεδομένη την υφιστάμενη δυνατότητα παροχής διαφορετικών υπηρεσιών και ειδών ανά επιχείρηση. Επιπλέον θα προσδιορίζονται με σαφήνεια τα όρια ελαστικότητας στην εφαρμογή των προαναγγελθέντων κανόνων λειτουργίας του click away, σε ότι αφορά στην ώρα προσέλευσης στο προγραμματισμένο ραντεβού για το προαγορασμένο προϊόν αλλά και για την ενδεχόμενη ανάγκη αλλαγής ή επιστροφής του.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook