Κορονοϊός: Τι θα γίνει με εστίαση, γυμνάσια και λύκεια – Ολα τα σενάρια

κορονοϊός-τι-θα-γίνει-με-εστίαση-γυμνά-1165775

Μέρες προβληματισμού αλλά κι ανησυχίας είναι αυτές που ακολουθούν, καθώς κυβέρνηση και επιστήμονες είναι με κομμένη την ανάσα προκειμένου να διαπιστώσουν τι θα γίνει με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Μπορεί από σήμερα 18 Ιανουαρίου να σηκώνουν ρολά τα καταστήματα, δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός για το τι θα ακολουθήσει. Άλλωστε, η κυβέρνηση παίρνοντας την απόφαση να ανοίξουν όλα τα καταστήματα, πήρε και ένα μεγάλο ρίσκο για την επιδημιολογική εικόνα που θα επικρατήσει, ανεξάρτητα βέβαια εάν θα πάρε ανάσα η αγορά.

Από την άλλη μέσα στην επιτροπή των 32 ατόμων υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που θεωρούν ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν τα κρούσματα και πιθανώς να χρειασθεί να ξανακλείσει η αγορά. Ενα σενάριο που υπάρχει και στο υπουργείο Υγείας – σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, γι αυτό άλλωστε και ετοιμάζεται εκ νέου το σύστημα υγείας προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπισθεί ένα πιθανό τρίτο κύμα της επιδημίας.

Τα σχολεία

Πάντως στην περίπτωση που τα πράγματα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων, αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πιθανώς την 1η Φεβρουαρίου. Το σενάριο για τις 25 Ιανουαρίου δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, καθώς οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν ζητήσει να δοθεί ένα περιθώριο 15 ημέρων πριν υπάρξει και επιπλέον αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γιορτές δεν επιβάρυναν τελικά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, γεγονός που κάνει πολλά κυβερνητικά στελέχη να ευελπιστούν πως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα επιδράσει αρνητικά, εάν τουλάχιστον τηρηθούν όλα τα μέτρα. Γι αυτό και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει «σαφάρι» ελέγχων στη αγορά. Άλλωστε ο περιορισμός της κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει με την απαγόρευση μετά τις 21:00.

Πηγή:ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook