Κορονοϊός: Tι λέει η κυβέρνηση για απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 ετών

κορονοϊός-tι-λέει-η-κυβέρνηση-για-απαγό-1124737

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην υιοθετεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στους άνω των 65 ετών που έχει εισηγηθεί, από τον περασμένο μήνα ήδη, μερίδα των ειδικών.

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Κυριακής.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Εφαρμόζουμε τα υφιστάμενα μέτρα για να μην πάμε σε σκληρότερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «είναι καθοριστικό να το καταλάβουν όλοι αυτό».

«Ο σχεδιασμός μας είναι απλός. Ας εφαρμόσουμε όλοι τα υφιστάμενα μέτρα. Εάν το κάνουμε και τα κρούσματα σταθεροποιηθούν σε αυτά τα επίπεδα, κάτω από τετραψήφια δηλαδή, τότε το Σύστημα Υγείας -με την ενίσχυση που γίνεται συνεχώς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας- θα αντέξει», εξήγησε.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα για απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 ετών, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης». Σημειώνεται πως ο περιορισμός των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών είναι ένα μέτρο που πολλάκις είχε ακουστεί και είχε, ξανά, διαψευστεί, ωστόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, μέσω των ρεπορτάζ του κυριακάτικου Τύπου αλλά και των εισηγήσεων ορισμένων επιστημόνων.

Σύμφωνα μάλιστα με τοποθέτηση του κ. Σύψα, πριν μερικές εβδομάδες, το σχέδιο για την επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις των ατόμων άνω των 65 ετών έχει ήδη καταρτισθεί.

Ακόμη δύο νέα μέτρα υπό εξέταση – στα οποία δεν αναφέρθηκε ο κ. Πέτσας – κατά τα ίδια δημοσιεύματα είναι:

η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί ευρύτερα, ενώ ήδη εφαρμόζεται για τους νομούς που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 4. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές.

το «λουκέτο» στην εστίαση. Κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ.

Πηγή: ieidiseis.gr

One thought on “Κορονοϊός: Tι λέει η κυβέρνηση για απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 ετών

  1. Αφου 65 χρονων ανθρωποι θεωρουνται ευαλωτες ομαδες, Γιατι πρεπει να δουλευουν μεχρι τα 67 για να παρουν συνταξη ;;; ε;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook