Κορονοϊός: Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το «Ελ. Βενιζέλος» – Εν αναμονή αποτελεσμάτων για νέα τεστ

κορονοϊός-τι-είπε-ο-νίκος-χαρδαλιάς-γι-1021626

Παραμένει αγκυροβολημένο αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά του επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά και το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού σε μέλος του πληρώματος (δείτε ΕΔΩ).

Όπως ενημέρωσε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το πλοίο ξεκίνησε από το Τσεσμέ  της Τουρκίας στις 7 Μαρτίου για την Ισπανία, ενώ προοριζόταν για πλωτό ξενοδοχείο, με την Τουρκία να αρνείται την επιστροφή του στις 23 Μαρτίου.

Έτσι, κατέληξε στον Πειραιά, με αρμόδια μονάδα διαχείρισης του Υπουργείου Εξωτερικών να αναλαμβάνει τον ανεφοδιασμό του, ενώ είχε προγραμματιστεί διαδικασία επαναπατρισμού για τους 383 επιβάτες του.

Ωστόσο, το θετικό κρούσμα κορονοϊού σε έναν 72χρονο Ελβετό, μέλος του πληρώματος, τους «πρόλαβε». Έτσι, ο ΕΟΔΥ έδωσε εντολές για απομόνωση των στενών επαφών του, ενώ ελέγχθησαν 27 δείγματα μελών που ήταν κοντά με τον άνδρα, 20 από τους οποίους απεδείχθησαν θετικοί.

Έγινε διαχωρισμός του προσωπικού με βάση τον κίνδυνο, ενώ έγινε έλεγχος και στο υπόλοιπο πλήρωμα του πλοίου, με τα αποτελέσματα να μην έχουν βγει ακόμα.

zarpanews.gr

One thought on “Κορονοϊός: Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το «Ελ. Βενιζέλος» – Εν αναμονή αποτελεσμάτων για νέα τεστ

  1. Τσοι Τουρκαλαδες δεν το νοικιασατε;;;;Καλα να παθετε ,ο Θεος σας τιμωρει!!!!Την ωρα που οι αντιχριστοι μας ζοριζουνε εσεις κανετε μπιζνες~~!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook