Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα λύματα στην Κρήτη

κορονοϊός-τι-έδειξαν-τα-λύματα-στην-κρ-1363604

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου

Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της

Λάρισας, του Βόλου, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου,των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 12/2023, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 11/2023 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις δέκα (5/10) περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ), πτωτικές τάσεις σε τρείς από τις δέκα (3/10) περιοχές του ΕΔΕΛ, και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο από τις δέκα (2/10) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στο Ηράκλειο (-46%), στην Αττική (+72%) και στο Βόλο (+75%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (+13%) και στην Ξάνθη (+24%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στη Λάρισα (-39%) και στα Χανιά (-32%), ενώ οριακή μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (-22%). Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+9%) και στη Θεσσαλονίκη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook