Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα λύματα στα Χανιά – Αυξήθηκε το ιικό φορτίο στο Ηράκλειο

κορονοϊός-τι-έδειξαν-τα-λύματα-στα-χαν-1363613

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου

Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της

Λάρισας, του Βόλου, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων.

Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

 

Την εβδομάδα 08/2023, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 07/2023, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS- Co V-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις δέκα (7/10) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, ενώ σταθεροποίηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε σε τρείς από τις δέκα (3/10) περιοχές πού ελέγχθηκαν από το ΕΔΕΛ. Πτωτικές τάσεις δεν παρατηρήθηκαν σε αυτή την περίοδο αναφοράς.

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+47%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Αλεξανδρούπολη (+29%), στο Ηράκλειο (+23%), στην Αττική (+22%), στη Λάρισα (+19%), στη Θεσσαλονίκη (+17%) και στα Ιωάννινα (+16%).

Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-7%), στο Βόλο (-2%) και στα Χανιά (+5%).

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook