Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα αστικά λύματα στην Κρήτη – Αυξήθηκε το ιικό φορτίο στα Χανιά

κορονοϊός-τι-έδειξαν-τα-αστικά-λύματα-1192727

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του

ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Ταδείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Συμπεράσματα: Την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου έως 04 Δεκεμβρίου 2022, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 21 μέχρι 27 Νοεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις από τις οκτώ (4/8) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, μπτωτικές τάσεις σε τρείς από τις οκτώ περιοχές (3/8) του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε μία περιοχή (1/8).

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στον Άγιο Νικόλαο (+54%), στα Χανιά (+45%) και στο Ηράκλειο (+32%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στη Θεσσαλονίκη (+28%). Καθαρά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στην Κέρκυρα (-45%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στα Ιωάννινα (-21%), και στην Πάτρα (-13%) .

Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Αττική (-7%) .

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook