Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των τεστ σε ηλικιωμένους και προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων

κορονοϊός-τι-έδειξαν-τα-αποτελέσματα-1029540

Από τους επαναλαμβανόμενους αυτο-διαγνωστικούς ελέγχους (self-tests) που διενεργούνται στο σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, διαπιστώθηκε προ ημερών ένα θετικό κρούσμα Covid-19 σε εργαζόμενο. Ο εργαζόμενος μετά τη θετική ένδειξη του self-test, υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο (PCR test), το οποίο ήταν επίσης θετικό και έκτοτε παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, διενεργήθηκε έκτακτος διαγνωστικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στο σύνολο του προσωπικού. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά, για τους 72 φιλοξενούμενους και για τα 93 άτομα προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό του κτηρίου και δεν είχε έρθει σε επαφή με κανέναν από τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, καθώς και τον ΕΟΔΥ, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook