Κορονοϊός: Τι δείχνει η έκθεση Σαρηγιάννη για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη

κορονοϊός-τι-δείχνει-η-έκθεση-σαρηγιά-1364674

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν καθημερινά την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την Κρήτη:

Στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν 567 κρούσματα, παρατηρείται μικρότερος αριθμός σε σχέση με την Παρασκευή, και παρατηρείται πτωτική τάση, παρά τις διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα, όπως και στα Χανιά με 396 κρούσματα.

Μικρότερος αριθμός κρουσμάτων παρατηρείται στο Ρέθυμνο με 139 κρούσματα, όπου συνεχίζει η πτωτική πορεία, παρά τις διακυμάνσεις, ενώ στο Λασίθι όπου παρατηρείται μικρότερος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με την Παρασκευή καθώς εντοπίστηκαν 115 κρούσματα, υπάρχει σταθεροποιητική τάση.

Χανιά:

Ρέθυμνο

Ηράκλειο

Λασίθι

 

Με βάση το Σχήμα, αλλά και τη συνολικότερη πορεία των τελευταίων ημερών, το 60% των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας πλέον έχουν περάσει σε ανοδική πορεία ενώ πτωτική πορεία διατηρούν η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Καστοριά, το Ρέθυμνο και η Ευρυτανία, ενώ σε πιο ήπια πτωτική πορεία παραμένουν η Αργολίδα, η Άρτα, τα Τρίκαλα, η Εύβοια, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Χίος.

Για να περιοριστεί ο κίνδυνος έντονης αναζωπύρωσης της πανδημίας της παραλλαγής Ο, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:

(α) να συνεχισθεί με υψηλό ρυθμό τόσο ο εμβολιασμός με την αναμνηστική δόση όσο και να ολοκληρωθεί γρήγορα ο εμβολιασμός των παιδιών σχολικής ηλικίας, και

(β) να συνεχιστεί η τήρηση με υπευθυνότητα των μέτρων που ισχύουν σήμερα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.

Αν κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν υλοποιηθεί θα παραταθεί η σημαντική επιβράδυνση της πορείας αποκλιμάκωσης για περίπου 3 εβδομάδες, με αντίστοιχη καθυστέρηση στην αποφόρτιση του συστήματος υγείας.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook