Κορoνοϊός: Θετικός ο Ελληνοαμερικανός που μεταφέρθηκε επειγόντως στην Κρήτη

κορoνοϊός-θετικός-ο-ελληνοαμερικανός-1055579

Θετικός στον κορoνοϊό βρέθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 74χρονος άνδρας που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ηράκλειο την Τρίτη από την Κάρπαθο, καθώς παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στην Μονάδα CoVid του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ελληνοαμερικανός βρισκόταν στις ΗΠΑ και είχε φθάσει στο νησί πριν από 10 ημέρες, μέσω πτήσης transit, καθώς οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παραμένουν υπό απαγόρευση. Πριν από περίπου 20 ημέρες φέρεται να είχε υποβληθεί σε τεστ, το οποίο όμως βγήκε αρνητικό.

Επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από ένα δεκαήμερο, μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μετέβη στην Κάρπαθο, όπου και διαμένει. Εκεί παρουσίασε δυσφορία και υψηλό πυρετό, οπότε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Ηράκλειο, χθες το απόγευμα με Super Puma. Στον ΕΟΔΥ έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ο άνδρας διέμενε σ’ ένα χωριό, κατοίκων περίπου 150 ατόμων, είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς συγγενείς του, ενώ η ιχνηλάτηση των επαφών του έχει ήδη ξεκινήσει.

Ανησυχία για τους συγγενείς

Πολλά είναι, ωστόσο, τα ερωτηματικά, για τους τρεις συγγενείς του Ελληνοτεξανού, που ήρθαν στο Ηράκλειο για να τον επισκεφθούν. Πέραν του ότι δεν υποβλήθηκαν σε κανένα έλεγχο … αγνοούνται! Αν και ενημερώθηκαν ότι ως επαφές του 74χρονου θα πρέπει να μεταβούν στο ΠΑΓΝΗ για τον προβλεπόμενο έλεγχο, εκείνοι μπήκαν σε ένα ταξί κι έφυγαν!

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook