Κορονοϊός: Τα πρώτα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Πού θα επιτρέπονται τα πανηγύρια

Τα πρώτα τους προνόμια αναμένεται να απολαύσουν οι εμβολιασμένοι το επόμενο διάστημα, αφού, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, μερικοί από τους περιορισμούς που πρόκειται να χαλαρώσουν αφορούν σε άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως ξεκινούν και πάλι οι εμποροπανήγυρεις μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Mεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα εξής όσον αφορά την χαλάρωση των περιορισμών:

 • Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.
 • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.
 • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
 • Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
 • Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
 • Eπίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.
 • Eπιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

 

ethnos.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτό είναι καραμπινάτη ΔΙΑΚΡΙΣΗ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.
  Δείτε Ψήφισμα 2361 (2021) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 2. Διάκριση και μετατροπή των εμβολιασμένων (δε θα φοράνε μάσκες) σε όπλο ενάντια στους ανεμβολίαστους (συνεχίζεις να μεταδίδεις ακόμα και αν εμβολιασμένος).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ