Κορονοϊός: Τα μέτρα που θα μας πουν σύντομα «αντίο»

κορονοϊός-τα-μέτρα-που-θα-μας-πουν-σύντ-1362731
Την Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε το τέλος των ενημερώσεων για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας. Όσο όμως καλοκαιριάζει αναμένεται να αρθούν πολλά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας.

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να διατίθενται δωρεάν self test στα φαρμακεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτή η φορά όμως θα είναι οι τελευταίες αν όχι η τελευταία, που διατίθενται δύο self test για κάθε μαθητή την εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και το «πάγωμα» των self test στους μαθητές. Όπως ήδη έχει γράψει το Dnews, αναμένεται να καταργηθούν τα self test για τους μαθητές και να διατίθενται μόνο σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους νοσούν.

Μάσκες

Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να αρθούν το επόμενο διάστημα είναι η χρήση μάσκας εντός της αίθουσας. Ο πρωθυπουργός είπε στους μαθητές ότι σύντομα θα έρθει η μέρα που δεν θα φορούν μάσκα μέσα στην τάξη τους.

«Από αύριο δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Και πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απελευθέρωση μέτρων στα σούπερ μάρκετ

Aπό τα μέτρα που θα σημάνουν επιστροφή στην κανονικότητα, δεν θα λείπουν τα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και ταυτόχρονα πέφτουν τα κρούσματα, είναι δεδομένο ότι θα αρθεί η υποχρέωση των πελατών να εισέρχονται με μάσκα υψηλής προστασίας στα καταστήματα ενώ αναμένεται παράλληλα να αυξηθεί και η πληρότητα, που αυτή τη στιγμή είναι ένας πελάτης ανά 9 τ.μ..

dikaiologitika.gr

One thought on “Κορονοϊός: Τα μέτρα που θα μας πουν σύντομα «αντίο»

  1. Παραμένουν βέβαια τα μέτρα στους πλέον επικίνδυνους χώρους για μόλυνση: τις εκκλησίες!!!!
    Α να χαθείτε αντιχριστοι!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook