Κορονοϊός: «Συναγερμός» στο ΑΧΕΠΑ – Θετικοί δέκα εργαζόμενοι

κορονοϊός-συναγερμός-στο-αχεπα-θε-990696

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα κορωνοϊού σε διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Οι υγειονομικοί εμφανίζονται ανήσυχοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται δειγματοληψία μεγάλου αριθμού εργαζομένων, οι οποίοι σχηματίζουν ουρές ώστε να υποβληθούν σε τεστ.

«Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα. Ο αριθμός 10 είναι πολύ μετριοπαθής», δήλωσε στο Thestival.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Ο κ. Γιαννακός επεσήμανε, ότι η ΠΟΕΔΗΝ επιμένει να ζητά τη διενέργεια περισσοτέρων τεστ, κάτι που, όπως είπε, δεν συμβαίνει, παρά τις επίμονες συστάσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ζήτησε ακόμη να βελτιωθούν τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους των νοσοκομείων και «όχι μόνο μια μάσκα ανά 8 ώρες, αλλά να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες».

Υπογράμμισε ακόμη, την ανάγκη να τίθενται σε 7ημερη καραντίνα όσοι εργαζόμενοι αναμένουν τα αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, δεν εφαρμόζεται.

«Το πιθανότερο είναι τα θετικά κρούσματα να έχουν έρθει στο νοσοκομείο απ’ έξω και η διασπορά να μη σχετίζεται με το νοσοκομείο», εκτίμησε επίσης μιλώντας στο Thestival.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, ο οποίος τόνισε ότι «ο ιός στη συνέχεια είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί, αφού οι χώροι εργασίας είναι στενοί και μικροί και δεν είναι εφικτό οι εργαζόμενοι να τηρούν τις σωστές αποστάσεις μεταξύ τους».

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook