Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο δεύτερος ναυτικός του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» νοσηλεύεται μέλος του πληρώματος του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος»

Ο άνδρας παρελήφθη το βράδυ της Τρίτης από σκάφος του Λιμενικού, καθώς νοσεί από κορονοϊό.

Αποβιβάστηκε στη μαρίνα της Ζέας όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πλέον νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Πρόκειται για τον δεύτερο ναυτικό ινδονησιακής υπηκοότητας που έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο αφού πριν τρεις ημέρες μεταφέρθηκε για νοσηλεία και ένας 72χρονος Ελβετός.

Το πλοίο συνεχίζει να παραμένει σε αγκυροβόλιο ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά. Ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο τι θα γίνει, αν θα δέσει στο λιμάνι ή θα σηκώσει άγκυρα και θα αποπλεύσει.

Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα. Στο πλοίο μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.

Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.

Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Παραμένει αγκυροβολημένο αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά του επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά και το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού σε μέλος του πληρώματος (δείτε ΕΔΩ). […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ