Κορονοϊός στην Κρήτη: Ο μηχανισμός προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο

κορονοϊός-στην-κρήτη-ο-μηχανισμός-προ-961663

Αυστηροποιούνται τα μέτρα διαχείρισης των κρουσμάτων κορονοϊού στα νοσοκομεία διαλογής της Κρήτης. Αυτή τη στιγμή, έχουν επισήμως καταγραφεί τρεις περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι αναρρώνουν στα σπίτια τους. Η διασπορά, για την ώρα, δεν έχει προχωρήσει.

Ο τοπικός υγειονομικός μηχανισμός προετοιμάζεται πυρετωδώς για τα δύσκολα που έρχονται, ωστόσο μέχρι σήμερα, ευτυχώς, δεν έχει υπάρξει νοσηλεία στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, στο σχέδιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ προβλέπει μεταξύ άλλων την ενίσχυση με 45 κλίνες ΜΕΘ καθώς και την εκκένωση περισσότερων κλινικών στο ΠΑΓΝΗ, αν υπάρξει ανάγκη,

Με φειδώ γίνεται και η διαχείριση στις εντατικές – γίνεται μια πολύ ορθή διαχείριση στο ποιοι μπαίνουν στις ΜΕΘ,

Στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ αποφασίστηκε ακόμα η διαχείριση με μεγαλύτερη φειδώ των περιστατικών, ώστε να είναι έτοιμο το σύστημα, αποφασίζοντας το ποιοι θα πρέπει να κάνουν το τεστ. Τις προηγούμενες ημέρες εξάλλου υπήρχε μεγάλη πίεση προς το τοπικό υγειονομικό σύστημα: Κόσμος πήγαινε να εξεταστεί προληπτικά λόγω ανησυχίας, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συνωστισμού, με τους γιατρούς να αναγκάζονται να διώχνουν πολίτες.

Στο «παιχνίδι» και οι ιδιωτικές κλινικές

Στην εξίσωση μπαίνουν και οι ιδιωτικές κλινικές! Δηλαδή, εάν κριθεί απαραίτητο από το ιατρικό προσωπικό, ένας ασθενής μπορεί να νοσηλευτεί σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο με τα έξοδα να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥ!

Στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) των νοσοκομείων η κίνηση έχει μειωθεί κατά πολύ, καθώς τώρα ο κόσμος δεν πάει στα νοσοκομεία για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Εξάλλου, στο ΠΑΓΝΗ πραγματοποιείται έλεγχος εισόδου και εξόδου, από το πάρκινγκ ως την είσοδο.

«Μπλόκαρε» η βιομηχανία παραγωγής τεστ για τον κορονοϊό

Πάντως, το μείζον ζήτημα είναι το τι θα γίνει με την εξέταση των από εδώ και πέρα κρουσμάτων, αφού το Ιολογικό Εργαστήριο έχει τη δυνατότητα να κάνει το πολύ 100 τεστ ακόμα.

Για να γίνει περισσότερο αντιληπτό, τα αντιδραστήρια μπορούν να καλύψουν για τις επόμενες 3-4 μέρες καθώς εξετάζονται πολλά ύποπτα κρούσματα!

Συνεπώς, η διαλογή αναμένεται να είναι ολοένα και πιο αυστηρή. Με λίγα λόγια, σε τεστ θα υποβάλλονται οι άνθρωποι που έχουν συμπτώματα πνευμονίας

Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, αφού έχει μπλοκάρει η βιομηχανία που παράγει τα αντιδραστήρια.

Κινητικότητα επικρατεί και στα ιδιωτικά εργαστήρια. Σύμφωνα πάντως με τον καθηγητή Ιολογίας του Παν.Κρήτης, κ.Σουρβίνο, αυτά τα τεστ στα ιδιωτικά κέντρα δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΠΟΥ, άρα δε δίνουν σιγουριά. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, το αποτέλεσμα δεν εκλαμβάνεται ως 100% ασφαλές.

Στο μεταξύ, επίκειται η ενίσχυση του εργαστηρίου του ΠΑΓΝΗ από τη ΔΥΠΕ, με δύο βιολόγους και δύο διοικητικούς, για ένα τμήμα το οποίο εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο.

Οι εξετάσεις που έγιναν χθες αφορούσαν 8 δείγματα, από τα οποία περιμένουμε απαντήσεις.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook