Κορονοϊός στην Ιταλία: Σταθερή η καμπύλη μετάδοσης – Μειώθηκαν οι νεκροί

Σταθερή, σε γενικές γραμμές, πραμένει η καμπύλη μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ιταλία, καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 1.401 νέες μολύνσεις (43 λιγότερες από χθες), ωστόσο σημειώθηκε σημαντική μείωση στον καθημερινό αριθμό νεκρών.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο χάθηκαν 274 ζωές σε σύγκριση με τις 369 που ανακοινώθηκαν χθες. Επιπλέον, πάνω από 3.000 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν (3.031), ενώ απελευθερώθηκαν 595 νοσοκομειακές κλίνες στις απλές πτέρυγες και άλλες 22 στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Συνολικά, 29.958 είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ιταλία, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων από την αρχή εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα φτάνει στα 215.858.

Αυτοί που έχουν αναρρώσει, έφτασαν στους 96.276, ενώ 15.174 παραμένουν σε νοσηλεία με συπτώματα και άλλοι 73.139 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, η Ιταλική Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους πολίτες ότι αν σε δυο εβδομάδες τα κρούσματα αρχίσουν και πάλι να αυξάνονται, μπορεί να πρέπει να ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα από εκείνα που ίσχυσαν σε όλη την χώρα μέχρι τις 4 Μαΐου. Τις ώρες αυτές, τέλος, εντατικοποιούνται οι επαφές των περιφερειών με την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, για να αποφασιστεί αν, στις περιοχές με δείκτη μετάδοσης κοντά στο μηδέν, καφέ, εστιατόρια και κομμωτές θα μπορέσουν να ξανανοίξουν ήδη από τις 18 Μαΐου.

Πηγή :protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ