Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αρνητικό ρεκόρ θανάτων τον Σεπτέμβριο – Έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100

κορονοϊός-στην-ελλάδα-αρνητικό-ρεκόρ-1110529

Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο φονικός μήνας της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώνονται καθημερινά, καθώς μέσα σε 25 ημέρες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100 άνθρωποι

Είναι ενδεικτικό ότι από δύο θανάτους την ημέρα κατά μέσο όρο τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο ο μέσος όρος έχει αυξηθεί σε πέντε.

Δείτε το γράφημα από τον ΕΟΔΥ που δείχνει την εξέλιξη των θανάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, από την έναρξη της πανδημίας, τον Μάρτιο.

Την ίδια στιγμή, καταγράφηκε και αρνητικό ρεκόρ νοσηλευομένων ασθενών με κορονοϊό. Χθες, για πρώτη φορά από την αρχή της επιδημίας, οι νοσηλευόμενοι ξεπέρασαν τους 600. Στην Αττική καταγράφεται το 59% των ημερήσιων κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν τα τελευταία στοιχεία για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα του Σαββάτου, σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 315 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 165 εντοπίζονται στην Αττική.

Επίσης, επτά ακόμη ασθενείς κατέληξαν με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού να έχει ανέλθει σε 376. Την ίδια στιγμή, διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 68 συμπολίτες μας και δίνουν σκληρή μάχη με τον κορονοϊό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook