Κορονοϊός: Σταθερή η κατάσταση του 9χρονου που νοσηλεύεται στο «Αγιος Ανδρέας»

κορονοϊός-σταθερή-η-κατάσταση-του-9χρο-1172867

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του 9χρονου παιδιού που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Το 9χρονο αγόρι έχει βαριά πνευμονία, ενώ μολύνθηκε από τον κορωνοϊό από την μητέρα του η οποία είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο. Μάλιστα, εκτός του αγοριού κόλλησε και ο σύζυγός της, αλλά και αδερφάκι του 9χρονου ο οποίος νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, χωρίς ωστόσο να έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και χθες το απόγευμα του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί ευελπιστούν πως εντός των επόμενων 48 ωρών θα αντιδράσει ο οργανισμός του παιδιού και θα έχουν ευχάριστα νέα.

Η μητέρα του είχε μολυνθεί την περασμένη εβδομάδα και μιλώντας στο Mega εξήγησε γιατί δεν είχε εμβολιαστεί. «Είπα ότι θα το κάνω αργότερα. Είχα δώσει, είπα ότι θα το κάνω αργότερα. Δεν ήμουν αρνητική. Θα το έκανα. Το παιδί βγήκε θετικό μετά από μένα, με συμπτώματα. Πυρετό, έντονο πυρετό».

«Πάσχει από σοβαρή πνευμονία, υποξυγονεμία, λόγω covid-19. Είναι πολύ πιθανό το βρετανικό στέλεχος» είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης, εντατικολόγος στο νοσοκομείο του Ρίου.

Εστία υπερμετάδοσης το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

Το περιστατικό έρχεται μαζί με την αποκάλυψη πως το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» αποτελεί εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Αρκετοί υγειονομικοί έχουν βρεθεί θετικοί στο νοσοκομείο όπου όπως έγινε γνωστό προχθές από την καθηγήτρια παιδιατρικής, Μαρίας Θεοδωρίδου, το ποσοστό εμβολιασμού που έχει γίνει στους υγειονομικούς του νοσοκομείου, είναι πολύ μικρό.

«Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη, ας ελπίσουμε ότι είναι και εξαίρεση, το γεγονός ότι σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας μας, όπως το Nοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, παρουσιάστηκε μια ενδονοσοκομειακή διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που ήτανε ανεμβολίαστο. Το ποσοστό του εμβολιασμού σε αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Από αμέλεια; Από δυσπιστία; Από κόπωση αμέλησαν κυρίως οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές, λιγότερο οι γιατροί, να εμβολιαστούν;», ανέφερε χθες στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας, στο νοσοκομείο της Πάτρας έχει εμβολιαστεί μόλις το 44% του υγειονομικού προσωπικού, κοινωνική ομάδα που είχε προτεραιότητα κατά τη διαδικασία εμβολιασμού.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook