Κορονοϊός: Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας

κορονοϊός-στα-χανιά-το-πρώτο-κρούσμα-τ-1319482

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα με αυτό να βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά (δείτε ΕΔΩ).

Πρόκειται για Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Γιοχάνεσμπουργκ, που έφτασε στη χώρα μας από τη Νότια Αφρική, έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα καραντίνας και έγινε ιχνηλάτηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ο συμπολίτης μας αφίχθη στις 26 Νοεμβρίου. Έγινε rapid test στο αεροδρόμιο, το οποίο ήταν αρνητικό. Την επόμενη ημέρα είχε ήπια συμπτώματα.

Ο ασθενής παραμένει μέχρι τώρα με ήπια συμπτώματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr έχουν σταλεί για εξακρίβωση όλα τα δείγματα όσων ταξίδεψαν στην Νότιο Αφρική το τελευταίο διάστημα. Οι αναλύσεις γίνονται στην Αθήνα.

Μετά την άφιξή του στα Χανιά έκανε rapid test κάθε ημέρα και όταν βγήκε το πρώτο θετικό τεστ, προχώρησε και σε μοριακό τεστ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι νοσούσε με κορονοϊό.

Το μοριακό τεστ ήταν «ύποπτο» για την μετάλλαξη Όμικρον, κάτι που επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά από ειδικούς ελέγχους.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε στα ΜΜΕ και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία βρίσκεται στα Χανιά σε ημερίδα για την ισότητα των γυναικών.

Ο ασθενής είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, όπως και όλες οι επαφές του. Οι επαφές είναι υπό στενή παρακολούθηση, ενώ όλα τα τεστ που έγιναν μέχρι τώρα είναι αρνητικά.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Κορονοϊός: Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας

  1. Σε καραντίνα σπίτι του.. μάλιστα! Σε 2 εβδομάδες η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα έχει επικρατήσει στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη..

    1. ναι, έπρεπε να τον εκτελέσουν αμέσως μόλις βγήκε από το αεροπλάνο.
      Προφανώς, ήταν θέμα χρόνου το πότε θα ερχόταν Ελλάδα η συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook