Κορονοϊός: Στα 500 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά στην οικονομία των Χανίων

κορονοϊός-στα-500-εκατ-ευρώ-υπολογίζετα-856921

Συνολικά η πληγή στην τοπική οικονομία των Χανίων εκτιμάται στο μισό δις και σύμφωνα με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη η ενδεχόμενη παράταση της τουριστικής σεζόν θα επιτρέψει να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος αυτών

Συνολικά η Κρήτη φιλοξένησε περίπου 3.5 εκατ. τουρίστες. «Στα Χανιά πέρσι τέτοια εποχή ο τουρισμός έτρεχε με 70% πληρότητα. Σήμερα είμαστε στο 0%. Η. ζημιά στο δήμο είναι 500-με 600 χιλιάδες από τις ελαφρύνσεις προς τους δημότες και από τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας που πήρε η δημοτική αρχή..

Ήδη κάποιοι tour operators, όπως η TUI, έχουν ανοίξει την πλατφόρμα διαθεσιμότητας, προσφέροντας δωμάτια από τα μέσα Ιουλίου. Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο μέχρι στιγμής.

Όπως εξήγησε στο ethnos.gr ο κ. Σημανδηράκης η οικονομία των Χανίων βασίζεται στον τουρισμό με αποτέλεσμα η κατρακύλα του κλάδου να έχει συμπαρασύρει προς τα κάτω μια σειρά από δραστηριότητες της οικονομικής ζωής.

«Ουσιαστικά η οικονομία έχει σταματήσει. Βρισκόμαστε, όμως, σε αναμονή για να γίνει η γρήγορη επανεκκίνηση και να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα από το χαμένο έδαφος».

Οι φορείς στα Χανιά περιμένουν τον οριστικό τουριστικό πρωτόκολλο αλλά και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για τις μετακινήσεις. Σε αντίθεση με τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, καλύτερη είναι η εικόνα στις μικρότερες-οικογενειακές- επιχειρήσεις.

Ήδη η κατηγορία αυτή των καταλυμάτων ξεκίνησε να δέχεται κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας της Booking και της AirBnB για τα μέσα Ιουλίου. «Τα Χανιά διαθέτουν ισχυρή τουριστική παράδοση και εκτιμώ τόσο με πιθανές αναδιαρθρώσεις δανεισμού μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων όσο και με την ενίσχυση χρηματοδοτικών εργαλείων από την κυβέρνηση να αποφευχθούν δομικές αλλαγές στον τουριστικό κλάδο του νησιού» κατέληξε ο κ. Σημανδηράκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook