Κορονοϊός – Σοκαριστική καταγγελία στην Κρήτη: Του είπαν να μείνει σπίτι και πέθανε λίγες μέρες μετά

κορονοϊός-σοκαριστική-καταγγελία-σ-1134085

Μία σοκαριστική καταγγελία-αποκάλυψη βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Κρήτη, που κάνει λόγο για εγκληματική αμέλεια ιατρών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φανή Καλαθάκη, ένας συνάνθρωπός μας κατέληξε από κορονοϊό στο σπίτι του, χωρίς καν να καταφέρει, παρά την επί μέρες βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του, να εισαχθεί έστω σε κλινική Covid.

Όπως αναφέρεται, η σύσταση του γιατρού του ΠΑΓΝΗ ήταν απλά να μείνει σπίτι του, αφού η επιβάρυνση από τον κορονοϊό είναι… φυσιολογικό επόμενο.

Λίγες μέρες μετά την απόρριψή του από το νοσοκομείο, ο 65χρονος άνδρας έφυγε από τη ζωή, σκορπώντας πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία και την ετοιμότητά και δυναμική τους στην καταπολέμηση του ιού που εδώ και πάνω από ένα χρόνο μας βασανίζει.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κα Καλαθάκη:

«Κατ’αρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αντιλαμβάνομαι στο μέτρο που μπορώ τον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία μας υπό συνθήκες covid. Όμως αυτό που μού μεταφέρεται είναι τρομερό για την οικογένεια ενός ανθρώπου που πέθανε αβοήθητος αργά χθες το βράδυ από κορονοϊό.

Η ιστορία του έχει ως εξής: νοσεί πριν από περίπου 2 εβδομάδες και λαμβάνει την οδηγία να το περάσει στο σπίτι του, πράγμα που κάνει. Το Σάββατο όμως νιώθει την κατάστασή του να επιβαρύνεται και ενώ του είχε πέσει ο πυρετός των προηγούμενων ημερών, ξαφνικά ανεβαίνει πάλι. Τηλεφωνεί στο ΠΑΓΝΗ και ρωτάει έναν γιατρό αν πρέπει να πάει εκεί. Του απαντάει πως είναι φυσιολογική η εξέλιξη και να παραμείνει στο σπίτι. Το βράδυ του Σαββάτου η κατάστασή του χειροτερεύει κι άλλο και ξαναπαίρνει τηλέφωνο στο ΠΑΓΝΗ. Το σηκώνει ο ίδιος γιατρός τον οποίο ενημερώνει γι’αυτό, για να εισπράξει την απάντηση «καλά όλη μέρα με εσάς θα ασχολούμαστε; Μείνετε σπίτι».

Έκλεισε το τηλέφωνο ο άνθρωπος αποκαρδιωμένος. Η Κυριακή τον βρήκε ακόμα χειρότερα αλλά δεν τόλμησε να ξαναπάρει. Την Κυριακή το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο άνθρωπος πέθανε στο σπίτι του χωρίς να ασχοληθεί κανείς από το νοσοκομείο μαζί του. Δεν επιβάρυνε καθόλου το σύστημα, δεν έφαγε το χρόνο κανενός. Ξαναλέω ότι κανείς δεν θέλει να βρίσκεται στη θέση των γιατρών και των νοσηλευτών αυτό το διάστημα.

Και είναι σίγουρο ότι έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει τα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης. Όμως ένας άνθρωπος μόλις 65 χρονών, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, έφυγε έτσι, γιατί από την εξάντληση ενός γιατρού δεν αξιολογήθηκε σωστά η περίπτωσή του. Ή γιατί τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν αυστηρή αξιολόγηση -ακόμα και δια τηλεφώνου- για να κατανείμουν σωστά τις δυνάμεις τους και να μπορούν να αντιμετωπίσουν το κύμα των νοσηλειών. Η λύση είναι μία, ΛΕΦΤΑ για την υγεία.»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Κορονοϊός – Σοκαριστική καταγγελία στην Κρήτη: Του είπαν να μείνει σπίτι και πέθανε λίγες μέρες μετά

  1. και ναι και οχι. Η λυση δεν ειναι μονο λεφτα για την υγεια. Ναι, βεβαια, τα εκατομμυρια που σκορπισε η νεα δημοκρατια στα καναλια και τα ανυπαρκτα σαιτ για βρωμικη προπαγανδα εναντιων του ελληνικου λαου και να καλυπτει την πλατη της, επρεπε να πεσουν ολα κι αλλα τοσα στην υγεια. Ομως δεν ειναι μοναχα αυτο το προβλημα, ειναι το προβλημα που σιγοτρωει το ΕΣΥ εδω και χρονια . Η λυση ειναι ευθυνες, διαφανεια και βαριες τιμωριες, μεχρι και ανακληση της αδειας ασκησεως επαγγελματος παντου, σε καθε δημοσιο ποστο. Με λιγα λογια, αυτος ο υπαλληλακος που δεν εκοψε τον κ@λο του να τρεξει να βοηθησει την Κορινα, να μην ξαναδουλεψει ποτε στη ζωη του ως ιατρος, ή αυτος ο υπαλληλακος που ανταπαντησε ετσι στον αρρωστο αυτον με συνεπεια να χασει τη ζωη του, να καταστραφει επαγγελματικα απο τις απανωτες τιμωριες. Εδω μιλαμε για ανθρωποκτονιες εξ αμελειας! Με ολοκληρωτικη καταστροφη των υπανθρωπων αυτων που παιζουνε με τις ζωες μας απο την δημοσιουπαλληλικη θεση «ισχυος» που εχουνε, μονο τοτε μπορουν τα πραγματα να αλλαξουμε.

    1. Ο/Η Οποιος δημοσιογράφος κάνει σωστή έρευνα θα πρέπει το νομοσχέδιο μετά της ιατρικής ευθύνης να πάρει το ονομά του λέει:

      Συμφωνώ 100% και το έχω επανειλημμένα σχολιάσει ! Στην ίδια νότα θα ήθελα να παρακαλέσω ένα η μια δημοσιογράφο να κάνει μια έρευνα θανάτων ασθενών στο νοσοκομείο αυτό τα τελευταία 25 χρόνια ! Θα πέσει όλη η Ελλάδα από τα σύννεφα !
      Προσωπικά δεν θέλω να επηρεάσω τέτοια έρευνα αλλά δεν υπερβάλω αν θα το ονομάσω το Νταχαου των Ελληνικών νοσοκομείων. Άνθρωποι όλων των ηλικιών καταλήγουν ξαφνικά ενώ οι παθήσεις / αρρωστειες τους δεν δικαιολογούν τέτοια κατάληξη ! Πιστέψτε με θα γίνει σεισμός και το αποτέλεσμα θα είναι να γλυτώσουν τις ζωές τους πολλοί Κρητικοί – κές ( μελλοθάνατοι αν δεν γίνει κάτι ), ισως και από την οικογένεια αυτών που θα κάνουν την έρευνα ! Θα έρθουν τα πάνω κάτω στο επάγγελμα του γιατρού και ισως επιτέλους καταργήσουμε την μοναδική στο κόσμο ντροπή της απαλλαγής ιατρικών ευθυνών για τους χασάπηδες των συμπολιτών μας !

  2. Παρα τους χιλιάδες «ειδήμονες» που έχουν εμφανιστεί σαν μαϊντανοί στα τηλεπαραθυρα το να γλυτώσεις από τον κορονοιο δυστυχώς είναι καθαρά θέμα τύχης, είτε πας είτε όχι σε νοσοκομείο, είτε είσαι εμβολιασμένος είτε όχι, είτε νέος ή γέρος. Ο λόγος είναι οτι κάνεις δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται και ποιος είναι υποψήφιος να στραβώσει και ποιος θα την περάσει χωρίς επιπτώσεις. Πάντως έπρεπε να πάει ο χριστιανός στα επείγοντα, θα ήταν υποχρεωμένοι να τον δουν και ίσως να γλύτωνε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook