Κορονοϊός: Ξεχάστε τα Χριστούγεννα που ξέρατε – Ρεβεγιόν μόνη της η κάθε οικογένεια | Video

«Βόμβα» από τον γνωστό λοιμωξιολόγο

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας, Αθανάσιος Σκουτέλης προέτρεψε τους πολίτες να φορούν σε εσωτερικούς, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους τη μάσκα, αλλά και να μην επενδύσουν πάνω στο εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ αναφέρθηκε στην περίοδο των Χριστουγέννων, λέγοντας πως η κάθε οικογένεια να κάνει μόνη της ρεβεγιόν.

Μιλώντας στο Open υπογράμμισε: «Η κατάσταση σίγουρα θα κρατήσει αρκετό καιρό, το 2020 θα είναι ένα έτος που θα θυμόμαστε όλοι γιατί θα πονέσουμε. Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει δεύτερη φύση μας. Έχουμε πετύχει μία σταθεροποίηση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Το αισιόδοξο επίσης είναι ότι τα μέτρα που ζητούνται, είναι πολύ απλά: η χρήση της μάσκας μέσα και έξω. Καλό θα είναι να εθιστεί ο κόσμος και να τη φοράει παντού. Να γίνει αυστηρή σύσταση να τη φοράμε παντού. Τον χειμώνα θα είναι πιο ευχάριστη η χρήση της».

Για τους αρνητές του ιού και το αντιεμβολιαστικό κίνημα ο κ. Σκουτέλης σχολίασε: «Είναι μερικοί που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός ή ότι τα εμβόλια βοηθάνε. Δε θα ασχοληθούμε με αυτούς, ευτυχώς είναι μειοψηφία».

Όσον αφορά την κατάσταση στα ΜΜΜ, ο καθηγητής σημείωσε ότι ευτυχώς ο χειμώνας έρχεται αργά και αυτή είναι η πρόκληση, για αυτό και πρέπει να πάμε καλύτερα προετοιμασμένοι.

Για τα Χριστούγεννα που έρχονται ο κ. Σκουτέλης τόνισε ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε ότι υπάρχει ο στενός πυρήνας της οικογένειας και να σκεφτούμε ότι φέτος δε θα δούμε όλους τους φίλους μας. Να παραμείνουμε πρωταθλητές όπως την περίοδο του lockdown.

Αναφορικά με το εμβόλιο, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επενδύουμε τόσο σε αυτό αφού όταν λέμε ότι αρχίζουν οι δοκιμές σημαίνει ότι αρχίζει ο δύσκολος δρόμος. «Δεν θα το έχουμε πριν το τέλος του χρόνου» εκτιμά ο καθηγητής.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμπεράσματα:
    Ψεύτης ο ειδικός για τον κορονοιό, David Nabarro, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θεωρεί ότι ο εγκλισμός δεν είναι απαραίτητος και δεν τον προτείνουν, σε αυτή τη συνέντευξη προ ημερών https://youtu.be/x8oH7cBxgwE?t=1514

    Ψεύτες οι παρακάτω γιατροί (και άλλοι χιλιάδες ακόμα) από διάφορες χώρες του κόσμου που θεωρούν ότι είναι υπερβολικά τα μέτρα και ψεύτικα τα νούμερα των νεκρών από τον ιό, ρισκάροντας την ιατρική φήμη και την ίδια τους τη ζωή, προφανώς για το τίποτα.
    https://youtu.be/_MWZP4B86rY

  2. Βρε δεν πάνε στο διάολο θα κάνω με όποιους θέλω Χριστούγεννα και αν θέλουν ας έρθουν βάση νόμου δεν έχουν το δικαίωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ