Κορονοϊός: Σε καραντίνα μέσα στο… αυτοκίνητό του 63χρονος από την Καλιφόρνια

κορονοϊός-σε-καραντίνα-μέσα-στο-αυτο-1020631

Απέκλεισε τον εαυτό του επί πενθήμερο, μετατρέποντας το αυτοκίνητό του σε καραντίνα ένας 63χρονος στην Καλιφόρνια.

Κλείστηκε στο ΙΧ του και άκουγε συνεχώς ραδιόφωνο περιμένοντας την καταστροφή του κόσμου. Ο ίδιος είχε πειστεί ότι ήταν κρούσμα του κορωνοϊού.

Ο Ρέτζι Ντομίνγκεζ, όπως ονομάζεται ο εν λόγω κύριος, προ δύο εβδομάδων περίου εμφάνισε κάποια ανησυχητικά συμπτώματα: Διάρροια, σύγκρυα, κρύα εφίδρωση, βήχα μέχρι σπασμών. Πήγε μόνος του στο νοσοκομείο Baldwin Park Medical Center, εκεί όμως οι γιατροί των επειγόντων τον απέπεμψαν. Του είπαν ότι τα συμπτώματά του δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογείται δοκιμή για κορωνοϊό. Τον έστειλαν στο σπίτι του, με τη συμβουλή να ειδοποιήσει τις Πρώτες Βοήθειες εάν κάτι από αυτά που είχε χειροτέρευε.

Ο Ντομίνγκεζ υπάκουσε, αλλά ήταν ήδη μακριά από την οικία του, καθώς είχε ξεκινήσει για ένα μεγάλο δρομολόγιο, προκειμένου να επισκεφθεί τους δύο γιους του. Και μολονότι είχε φτάσει στο σπίτι ενός εξ αυτών, αρνήθηκε να φιλοξενηθεί, ώστε να μην μεταδώσει τον ιό στους οικείους. Οπότε, ανάμεσα στους συγγενείς όπου δεν μπορούσε να μείνει και το νοσοκομείο, ο Ρέτζι Ντομίνγκεζ έμεινε μετέωρος. Επί της ουσίας, άστεγος.

Ήταν ήδη δύο ημέρες μέσα στο αυτοκίνητό του. Τα καύσιμα τελείωναν, όπως και τα χρήματα που είχε μαζί του. Αλλά και η υγεία του χειροτέρευε. Καθώς περνούσε ώρες αγωνίας, απομονωμένος, με όλο και αυξανόμενη βεβαιότητα ότι είχε χτυπηθεί από τον κορωνοϊό, ο Ντομίνγκεζ έκανε ζάπινγκ στο ραδιόφωνο, ελπίζοντας μόνο σε κάποιο θαύμα. Κάποια στιγμή, όντως, άκουσε μια έκκληση για ανθρώπους της δικής του κατηγορίας -δηλαδή αστέγους και διαμένοντες σε αυτοκίνητα, τροχόσπιτα κ.λπ.

Επικοινώνησε με την υπηρεσία και οι υπεύθυνοι του είπαν να προσέλθει αμέσως σε ένα συγκεκριμένο σημείο, στις εγκαταστάσεις της Πρόνοιας Αστέγων του Λος Άντζελες. Ο Ντομίνγκεζ απάντησε ότι δεν είχε ούτε αρκετά καύσιμα ούτε αρκετά χρήματα και η απόσταση ήταν μεγάλη. Επίσης, ο ίδιος δεν ήταν καθόλου καλά για να οδηγήσει. Παρόλ’ αυτά, τα κατάφερε. Η κατάσταση της υγείας του ήταν πλέον πολύ άσχημη. Καταφανώς είχε χτυπηθεί από την επιδημία, δυσκολευόταν ακόμη και να αναπνεύσει. Επιπλέον, είχε εξαντληθεί από την πενθήμερη παραμονή στο αυτοκίνητο.

Εν τέλει ο Ρέτζι Ντομίνγκεζ έλαβε τη φροντίδα που χρειαζόταν επειγόντως, υποβλήθηκε στο τεστ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι πάσχει από τον ιό. Μεταφέρθηκε ακολούθως σε ένα από τα 112 τροχόσπιτα του Dockweiler Beach που οι αρχές του Λος Άντζελες έχουν μετατρέψει εκτάκτως σε καραντίνες για αστέγους. Για την τοπική αλλά και για κάθε ανθρώπινη κοινότητα, οι άστεγοι είναι μια κατηγορία ανθρώπων εξαιρετικά υψηλού κινδύνου, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας.

Ο Ντομίνγκεζ έγινε προσωρινά μέλος αυτής της ομάδας-υγειονομικής βόμβας. Αλλά αυτός είχε συναίσθηση και βέβαια είχε δίκιο εξ αρχής: Είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Και μολονότι υπέβαλε τον εαυτό του σε μια τρομερή δοκιμασία, έπραξε σωστά. Προστάτευσε τους υπόλοιπους -όταν ακόμη και οι γιατροί τον έστελναν σπίτι του.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook