Κορονοϊός: Προβληματισμός για τον πρώτο θάνατο στην Κρήτη – Πρωτοφανής στα ευρωπαϊκά δεδομένα η κλινική εικόνα του νεκρού

κορονοϊός-προβληματισμός-για-τον-πρώ-1014295

Πολύ έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ιατρική κοινότητα η κλινική εικόνα του 42 χρόνου Γερμανού που έχασε τη ζωή του την Τετάρτη, του πρώτου νεκρού στην Κρήτη από τον κορονοϊό (δείτε ΕΔΩ).

Το ιδιαίτερο δεδομένο στο οποίο εστιάζουν γιατροί και επιστήμονες είναι ότι αποτελεί τον πρώτο νεκρό στον οποίο παρατηρείται εκτεταμένη θρόμβωση όλων των μικροαγγείων των πνευμόνων. Αυτό παρατηρείται για πρώτη φόρα σε κρούσμα που κατέληξε και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι το μόνο περιστατικό με αυτά τα χαρακτηριστικά σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο.

Η εκτεταμένη θρόμβωση των μικροαγγείων των πνευμόνων που εμφάνισε ο 42χρονος δεν έχει καταγραφεί πουθενά μέχρι στιγμής σε κανένα άλλο περιστατικό, τουλάχιστον στις χώρες τις Ευρώπης που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Οι ειδικοί σκέφτονται μήπως μπορεί να εξετασθεί ιατροδικαστικά η περίπτωση αυτή, για να μπορέσουν να την διερευνήσουν περαιτέρω. Ωστόσο μια τέτοια ιατροδικαστική εξέταση είναι υψηλού κινδύνου, καθώς υπάρχει η αυξημένη πιθανότητα διασποράς του ιού.

Οι ειδικοί θέλουν να έχουν απαντήσεις για το πρωτοφανές , τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, περιστατικό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στην Κρήτη, καθώς οι απαντήσεις αυτές μπορεί να οδηγήσουν στην ανάγκη να αλλάξουν τα πρωτόκολλα διαχείρισης των περιστατικών με κορονοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και πλέον στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ να ακολουθούνται πρωτόκολλα θρομβόλυσης.

Επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό μελετά κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια στο φάκελο του 42χρονου Γερμανού, για να κατανοήσουν ακριβώς γιατί αντέδρασε ο οργανισμός του με αυτό τον τρόπο.

Ο άτυχος άνδρας είναι ο πρώτος νεκρός στην Κρήτη και η απώλεια του ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 22.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook