Κορονοϊός: Πρόβλεψη – σοκ για 4000 κρούσματα την ημέρα

κορονοϊός-πρόβλεψη-σοκ-για-4000-κρούσμα-1113303

Πολύ χειρότερη από την προηγούμενη είναι η νέα εκτίμηση του ΑΠΘ για την εξέλιξη της πανδημίας και τον αριθμό κρουσμάτων που θα έχει η χώρα στο τέλος του χρόνου

H τρομακτική περίπτωση της ανεξέλεγκτης πορείας της πανδημίας του κορονοϊού με 4.000 κρούσματα ημερησίως και δεκάδες θανάτους στο τέλος του χρόνου περιγράφεται στην τελευταία τεχνική έκθεση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από τη μελέτη προκύπτει ότι οι επόμενες μέρες είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας να ανακόψει την ραγδαία εξάπλωση του ιού. Το ενθαρρυντικό στοιχείο δεν είναι άλλο από το ότι η αυστηρή εφαρμογή της καθολικής χρήσης μάσκας μπορεί να κρατήσει τα ημερήσια κρούσματα κάτω από τα 300 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ειδικότερα, το υπολογιστικό εργαλείο διαχείρισης του κινδύνου από τον κοροναϊό αναπτύχθηκε από το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και την ομάδα HERACLES σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Προηγμένων Σπουδών στην Ιταλία. Η ομάδα του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη έχει καταφέρει να προβλέψει με ακρίβεια την έναρξη του δεύτερου επιδημικού κύματος και τη μέχρι τώρα πορεία της πανδημίας της Covid-19 στη χώρα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τελευταία τεχνική έκθεση του εργαστηρίου που δημοσιεύει η «Realnews», εάν δεν μειωθούν τα κρούσματα με την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων και κυρίως την καθολική χρήση μάσκας τότε την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου θα φθάσουμε τα 1.200 νέα κρούσματα την ημέρα.

Στην περίπτωση αυτή στις 30 Νοεμβρίου τα ημερήσια νέα περιστατικά θα είναι περίπου 2.000, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 85.000. Οι θάνατοι θα είναι περίπου 940 και οι ημερήσιες ανάγκες για κλίνες σε ΜΕθ θα αριθμούν σε 230. Σε αυτή την περίπτωση ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων θα μπορούσε να φτάσει και τα 4.000 στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Στα 2.000 κρούσματα γενικό lockdown

Αυτό που έχει πλέον σημασία είναι η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σε 14 ημέρες η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών, θα επανεξετάσουν την επιδημιολογική κατάσταση και θα κρίνουν εάν είναι απαραίτητη η συνέχιση ή – ακόμη – και η αυστηροποίηση των μέτρων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στα 2.000 κρούσματα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε γενικό lockdown.

Τα αμέσως επόμενα μέτρα

Πλέον η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα μέτρα για να ανακόψει την πορεία της Πανδημίας, τα οποία βρίσκονται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα αυτά είναι:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού.
  • Λουκέτο στην εστίαση. Να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 το βράδυ.
  • Περιορισμός των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών.

2 thoughts on “Κορονοϊός: Πρόβλεψη – σοκ για 4000 κρούσματα την ημέρα

  1. «….Στα 2000 κρούσματα γενικό lockdown…..».
    Και γιατί παρακαλώ, εσείς οι «ειδικοί τσαρλατάνοι» κάνατε γενικό lockdown καταστρέφοντας τον κόσμο, με 70 κρούσματα το Μάρτιο, σπέρνοντας τον τρόμο;;;;;
    Τελικά τι ισχύει;
    Θα κρεμούσε το ΕΣΥ αν τα κρούσματα γίνονταν …100 το Μάρτιο; Θα κρεμάσει τώρα αν γίνουν 2000; Και γιατί δεν ….. κρέμασε με την αύξηση από τα 70 στα……1000;
    Ή μήπως τα κρούσματα αυξάνονται από μόνα τους όταν πρόκειται να ξεπουλήσετε ό,τι έχει απομείνει από την έρμη Ελλάδα;
    Ουστ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook