Κορονοϊός: Πρόβλεψη σοκ για 2000 κρούσματα την μέρα

κορονοϊός-πρόβλεψη-σοκ-για-2000-κρούσματ-1117563

Πολύ εύκολα μπορούμε να φτάσουμε τα 500 και τα 600 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα στη χώρα μας, όπως προειδοποίησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής.

Ο κ. Σαρηγιάννης μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ τόνισε ότι τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι αν δεν ληφθούν παραπάνω μέτρα και αν δεν βελτιωθεί ο βαθμός εφαρμογής των υπαρχόντων μέτρων, στα τέλη Δεκεμβρίου τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν τα 2.000 την ημέρα. «Είναι αυτό που λένε όλοι απλά εμείς το λέμε ποσοτικά», εξήγησε ο καθηγητής.

Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα φτάσουμε στην Ελλάδα ούτε στα 1.000 ούτε στα 2.000 κρούσματα, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ιταλίας με εκατοντάδες φέρετρα, γιατί θα πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται όταν φανεί ότι πάμε προς τα εκεί.

Μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα με «μάσκα παντού»

Πρόσθεσε ότι η καθολική χρήση μάσκας, με σοβαρή εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σε μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα.

Ερωτηθείς για την περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση στην Αττική, τόνισε ότι προσωπικά θεωρεί ότι δεν είναι και τόσο δυναμικό μέτρο όσο θα έπρεπε, όπως είναι το «μάσκα παντού».

Ένα άλλο δυναμικό μέτρο, είπε πως θα ήταν η χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συγχρωτισμού, όπως είναι τα ασανσέρ δημοσίων κτιρίων και τα λεωφορεία.

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook