Κορονοϊός: Προανήγγειλε επέκταση των μέτρων ο Κικίλιας – Στις 15 Απριλίου ο πρώτος απολογισμός

κορονοϊός-προανήγγειλε-επέκταση-των-1019745

Για να μην ζήσουμε εικόνες Ιταλίας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε παράταση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθώς, όπως τόνισε, στα μέσα Απριλίου θα γίνει ο πρώτος απολογισμός για να διαπιστωθεί εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί απέδωσαν.

«Στις 15 Απριλίου θα δούμε αν αυτά τα μέτρα έχουν αποδώσει και μετά θα δούμε τι θα ακολουθήσει», ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Επεσήμανε ότι πρέπει να μην υπάρξει χαλάρωση καθώς «είναι πολύ εύκολο από συγκεκριμένα αποτελέσματα να πάμε σε σενάρια καταστροφής. Κάθε κίνηση που κάνουμε, μπορεί να βάλει σε κίνδυνο εμάς, τους συνανθρώπους μας και τη χώρα».

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι ο Απρίλιος είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας και τα μέχρι τώρα στοιχεία από την εξάπλωση της νόσου δείχνουν ότι το σύστημα υγείας μπορεί να ανταποκριθεί.

«Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας για την πειθαρχία που δείχνουν. Ό,τι πρότειναν οι ειδικοί επιστήμονες, το υιοθέτησε πρώτος ο πρωθυπουργός πολύ πριν από άλλες χώρες. Περάσαμε έναν δύσκολο μήνα με την ανησυχία πώς θα εξελιχθεί η καμπύλη του ιού.

Ναι μεν επεκτείνεται η νόσος, αλλά σε βαθμό που μπορεί να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας. Ο Απρίλιος είναι πολύ κρίσιμος γιατί τώρα θα δούμε πώς θα λειτουργήσουν τα μέτρα. Κανείς δεν θέλει να δει εικόνες Ιταλίας. Είναι πολύ σημαντικό να μην χαλαρώσει κανείς», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook