Κορονοϊός: Πραγματικός όλεθρος στην Ευρώπη – Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί

κορονοϊός-πραγματικός-όλεθρος-στην-ε-1029761

Σοκάρει ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στην Ευρώπη με τους νεκρούς από τη φονική επιδημία συνεχώς να αυξάνονται.

Συγκεκριμένα η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, ήτοι σχεδόν τα 2/3 των θανάτων από τη Covid-19 παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, έως τις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Με σύνολο 100.501 νεκρών (1.136.672 κρούσματα), η Ευρώπη είναι η πλέον πληγείσα ήπειρος από την πανδημία, που έχει σκοτώσει 157.163 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ιταλία (23.227 νεκροί) και η Ισπανία (20.043 νεκροί) είναι οι πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη, ενώ ακολουθούν η Γαλλία (19.323) και η Βρετανία (15.464).

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 2.281.334 κρούσματα της νόσου Covid-19.

Η Ισπανία παρατείνει την καραντίνα έως και τις 9 Μαΐου

Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες από τον νέο κορονοϊό χώρες παγκοσμίως, θα παρατείνει την καραντίνα του πληθυσμού της για δύο ακόμη εβδομάδες, έως και τις 9 Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ επισήμανε, εντούτοις, ότι τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης θα χαλαρώσουν για τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να βγαίνουν με «περιορισμένο» τρόπο και «υπό όρους προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση» της νόσου Covid-19 από τις 27 Απριλίου κι ενώ δεν είχαν το δικαίωμα αυτό από την έναρξη της καθολικής καραντίνας την 14η Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο Ισπανός πρωθυπουργός, θα ζητήσει από το κοινοβούλιο της χώρας να δώσει το πράσινο φως για την τρίτη κατά σειρά δεκαπενθήμερη παράταση των μέτρων καραντίνας, που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Η Ισπανία επέτρεψε αυτήν την εβδομάδα την επαναλειτουργία ορισμένων τομέων της οικονομίας, όπως της βιομηχανίας. Όμως, οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και βγαίνουν μονάχα για ανάγκες όπως το να αγοράσουν τρόφιμα.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook