Κορονοϊός: Πότε θα αφήσουμε τις μάσκες – Οι φόβοι για νέο στέλεχος

κορονοϊός-πότε-θα-αφήσουμε-τις-μάσκες-1368353

Αισιόδοξοι είναι -μετά από πολύ καιρό- οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι μιλούν ανοιχτά όχι μόνο για μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και των διασωληνωμένων και των θανάτων, των σκληρών δηλαδή δεικτών της πανδημίας.

Το γεγονός αφήνει κάποια περιθώρια για να πάρουμε ανάσα και να συζητάμε πλέον για ένα καλύτερο Πάσχα. Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησαν για την πορεία της πανδημίας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» του OPEN TV.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως η πίεση έχει μειωθεί σημαντικά, ωστόσο η πανδημία είναι ακόμα εδώ και δεν έχει τελειώσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να επιδεικνύουμε προσοχή, καθώς τη μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να αντικαταστήσει ένα άλλο στέλεχος.

Από την πλευρά του, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως η επείγουσα φάση τελειώνει και πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

«Ο ιός θα μας συνοδεύει για χρόνια, αλλά όχι στην ίδια ένταση», είπε, ενώ πρόσθεσε πως οδεύουμε για το τέλος της πανδημίας σε εξωτερικούς χώρους και πως η Καθαρά Δευτέρα θα είναι καλή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook