Κορονοϊός: Πόσοι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν για να υπάρξει ανοσία

κορονοϊός-πόσοι-πολίτες-πρέπει-να-εμβ-1247405

Σε θέση μάχης απέναντι στον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του κυβέρνηση και επιστήμονες. Παρ’ ότι αυτή τη στιγμή, με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα, η επιδημιολογική εικόνα είναι σχετικά «σταθερή», το περσινό… «πάθημα» με τη Θεσσαλονίκη, έγινε… «μάθημα», καθώς αποδείχτηκε ότι αρκεί μια «σπίθα για να ξεσπάσει μια… μεγάλη πυρκαγιά».

Με αυτά τα λόγιο κυβερνητικό στέλεχος περιγράφει στο Newsit.gr την κατάσταση ετοιμότητας αλλά και την ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο για την εξέλιξη της πανδημίας. Επιβαρυντικός παράγοντας και ο καιρός, ο οποίος όσο οδεύουμε προς το χειμώνα θα ευνοεί τη διασπορά του ιού.

Πόσοι πολίτες ακόμη πρέπει να εμβολιαστούν για να υπάρξει ανοσία;

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα έχουν κάνει το εμβόλιο 6,4 εκατομμύρια πολίτες άνω των 12 ετών (ποσοστό 66%). Δηλαδή 2 στους 3 Έλληνες άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι. Αν συνυπολογιστούν και εκείνοι που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης, τότε 3 στους 4 συμπολίτες μας έχουν αντισώματα απέναντι στον ιό.

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους ο πληθυσμός που έχει αποκτήσει φυσική ανοσία είναι 2 έως 3 φορές μεγαλύτερος από τα επίσημα δηλωθέντα κρούσματα, καθώς πολλοί πολίτες έχουν νοσήσει χωρίς να έχουν διαγνωστεί με εργαστηριακό τεστ.

‘Έτσι υπολογίζεται ότι ο συνολικός πληθυσμός που διαθέτει σήμερα ανοσία, είτε δια του εμβολίου, είτε δια της φυσικής νόσησης, είναι περίπου 7,5 εκ., δηλαδή 3 στους 4 πολίτες.

Οπωσδήποτε όμως η επίτευξη του “τείχους” ανοσίας είναι ακόμη μακριά, καθώς υπολογίζεται ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον 1 ακόμη εκατομμύριο πολίτες.

Αν εξαιρεθούν 1,2 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 12 ετών που δεν επιτρέπεται να κάνουν το εμβόλιο, τότε υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός που απομένει να κάνει το εμβόλιο κυμαίνεται από 1,5 έως 2 εκατ. πολίτες άνω των 12 ετών.

Ωστόσο την κυβέρνηση ανησυχεί ο σκληρός πυρήνας των αντιεμβολιαστών που αριθμεί περίπου 600.000 ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών (περίπου 5,5% του πληθυσμού). Είναι αυτές οι ηλικίες που κινδυνεύουν έως 20 φορές περισσότερο να νοσήσουν βαριά, να διασωληνωθούν και να χάσουν τη ζωή τους από την covid_19.

Ποια είναι η εικόνα στα σχολεία;

Κυβερνητικά στελέχη, επικαλούμενα τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι η επαναλειτουργία των σχολείων δεν αύξησε τη διασπορά του ιού αλλά αντίθετα την περιόρισε, κάτι το οποίο το αποδίδουν στον μεγάλο αριθμό self test που κάνουν οι μαθητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων, κατά μέσο όρο, ήταν:

-Τον Ιούλιο: 4.324.

-Τον Αύγουστο: 4.738.

-Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων (13 – 19 Σεπτεμβρίου): 3.559 κρούσματα.

Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι αυτή τη στιγμή, σε νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 38 παιδιά, αλλά ευτυχώς κανένα παιδί δεν βρίσκεται σε Μ.Ε.Θ..

Η κυβέρνηση ωστόσο παρακολουθεί ημέρα την ημέρα την κατάσταση, καθώς οι ειδικοί έχουν κρούσει “καμπανάκι κινδύνου” για την εξέλιξη της πανδημίας στα σχολεία.

newsit.gr

One thought on “Κορονοϊός: Πόσοι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν για να υπάρξει ανοσία

  1. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που το είπε ήταν μάλλον κτηνοτρόφος πριν να γίνει « κυβερνητικός « γιατί στους ιούς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΣΙΑ.!!!!!! Έχετε ακούσει κάποιον να λέει ότι έχω ανοσία στην …..γριππη η στην ανεμοβλογιά, η στον Εμπόλα ??
    Τέτοια ηλίθια σούργελα που μας ……προστατευουν σαν « άριστοι και ειδικοί « έχουν δολοφονήσει 16.000 συνπατριωτες μας, πόσους θα αεχτουμε ακόμα ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook