Κορονοϊός: Πώς θα κάνουμε διακοπές φέτος το καλοκαίρι; Ο επικεφαλής της TUI απαντά

κορονοϊός-πώς-θα-κάνουμε-διακοπές-φέτ-1035120

Στο ερώτημα εάν και πού θα κάνουμε φέτος το καλοκαίρι διακοπές επιχειρεί να απαντήσει ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI. Τι αναφέρει σε επιστολή του προς τους εργαζομένους του ομίλου.

Ποια μορφή θα έχουν οι φετινές μας διακοπές; Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της TUI Φριτς Γιούσεν σε επιστολή του προς τους εργαζομένους του τουριστικού ομίλου, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στην πρόβλεψή του για το φετινό καλοκαίρι ο επικεφαλής της TUI εμφανίζεται μάλλον αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι θα γίνουν ταξίδια, ωστόσο υπό τελείως διαφορετική μορφή: «Φυσικά και τα ταξίδια θα είναι διαφορετικά το 2020: άλλοι προορισμοί, άλλα μέτρα ασφαλείας, διαφορετικές τουριστικές προσφορές στον τόπο των διακοπών. Αλλά ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και από τη στιγμή που ο τουρισμός μπορέσει και εκκινήσει υπεύθυνα και με ασφάλεια, οι τουρίστες θα αρχίσουν τα ταξίδια». Ο ίδιος επισημαίνει μάλιστα ότι «αντί να θέτουμε εν αμφιβόλω τις διακοπές και την καλοκαιρινή σεζόν, θα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε σαφείς προδιαγραφές. Τόσο για τις διακοπές στο εσωτερικό, όσο και στην Ευρώπη και την ΕΕ».

Αναβάλλεται η έναρξη της σεζόν

Πότε όμως θα ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν; «Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το κέντρο βάρους της σεζόν μετατίθεται προς τα πίσω. Το άνοιγμα θα γίνει πιθανότατα σταδιακά και ανά περιφέρειες. Οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά, για παράδειγμα, θα μπορέσουν να υποδεχθούν νωρίτερα τουρίστες από τις τουριστικές περιοχές της ηπειρωτικής Ισπανίας».

Όσον αφορά το ερώτημα ποιες χώρες θα υποδεχθούν φέτος τουρίστες, ο επικεφαλής της TUI το θέτει ως εξής στην επιστολή του προς τους εργαζομένους: «Βιομηχανία (σ.σ. τουριστική βιομηχανία) και πολιτική θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστήσουν όσο γίνεται και πάλι εφικτά τα ταξίδια. Καταρχήν στην ίδια τη χώρα, σε γειτονικές χώρες και σε χώρες που δεν έχουν πληγεί τόσο (σ.σ. από την πανδημία) και οι οποίες θεωρούν τον εαυτό τους καλά προετοιμασμένο. Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία και Πορτογαλία αναζητούν το διάλογο με μας και προετοιμάζονται εντατικά για την επιστροφή των τουριστών. Αυτό προϋποθέτει βέβαια την σταδιακή προσαρμογή των περιορισμών που ισχύουν για ταξίδια και πτήσεις».

Αλλάζει ο τρόπος που ταξιδεύουμε

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου TUI που, σημειωτέον, φέρνει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, ύψιστη προτεραιότητα ήταν και παραμένει η ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων. «Αναφορικά με τα εξειδικευμένα βήματα επανέναρξης των δραστηριοτήτων μας είμαστε σε στενή επαφή με τις διάφορες κυβερνήσεις σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο».

Ο Φριτς Γιούσεν εκτιμά ότι εφεξής αλλάζει ριζικά ο τρόπος που ταξιδεύουμε. «Οι διαδικασίες σε αεροδρόμια, στα αεροπλάνα μας, στα ξενοδοχεία και πλοία αλλάζουν. Είχαμε και πριν υψηλά υγειονομικά στάνταρ, αλλά τώρα τα διευρύνουμε. Πιθανότατα θα έρθουν οι μάσκες στα αεροσκάφη, όπως και στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Όσον αφορά την ασφάλεια των τουριστών επί τόπου, για παράδειγμα στα ξενοδοχεία, ο τουριστικός κλάδος καλείται να βρει λύσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως λέει: «Ποια θα πρέπει να είναι η πληρότητα σε ξενοδοχεία και πλοία; Πως θα γίνεται η εξυπηρέτηση στα εστιατόρια, θα υπάρχουν αρχικά περισσότερες προσφορές διαμερισμάτων στα ξενοδοχεία μας και ποιες αθλητικές δραστηριότητες θα προσφέρουμε;». Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να αναμένονται σταθερά ωράρια γευμάτων, μικρά τραπέζια, λιγότερα μπουφέ και, φυσικά, περισσότερο προσωπικό. Οι λεπτομέρειες για όλα αυτά, όπως λέει, θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες. «Το σίγουρο είναι ότι είμαστε προετοιμασμένοι και θα διαμορφώσουμε με υπευθυνότητα την επανέναρξη», επισημαίνει ο Φριτς Γιούσεν.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook