Κορονοϊός: Πήρε προληπτικά μόνος του χάπια για ενυδρείο που περιείχαν χλωροκίνη και πέθανε

Είναι πολύ δυνατά χάπια για την ελονοσία, για τον λύκο και για ρευματοπάθειες και παρέχονται μόνο με ιατρική συνταγή… Η παραπάνω οδηγία δεν αφορά μόνο τα χάπια χλωροκίνης, η οποία φέρεται να εμφανίζει μία θετική αντίδραση έναντι του νέου κορονοϊού, αλλά όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα, κάτι που αγνόησε επιδεικτικά ένα ζευγάρι στην Αριζόνα, με συνέπεια ο άντρας να καταλήξει και η γυναίκα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η χλωροκίνη αναφέρθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ ως μία από τις πιθανές ουσίες που επιβραδύνουν την επίδραση του νέου κορονοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες πολιτών να κατακλύσουν τα φαρμακεία στις ΗΠΑ, αναζητώντας σκευάσματα με χλωροκίνη ως… πρόληψη για την πανδημία covid-19. Η παράνοια αυτή εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο, με ταχύτητα ανάλογη εκείνης του νέου κορονοϊού.

Στο Φοίνιξ της Αριζόνα, όμως, καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ανθρώπου ο οποίος πήρε σκεύασμα που περιείχε χλωροκίνη επειδή άκουσε τον Τραμπ. Συγκεκριμένα το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει από το στόμα φωσφορική χλωροκίνη, ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό ενυδρείων, διότι περιέχει χλωροκίνη. Αυτό που αγνοούσε το ζευγάρι ήταν ότι οι παρενέργειες των χαπιών για ελονοσία, λύκο (μία πολύ σοβαρή πάθηση του αίματος) και ρευματοπάθειες, όταν χρησιμοποιούνται χωρίς λόγο, είναι πάρα πολύ σοβαρές.

Το συγκεκριμένα σκεύασμα έχει λάβει έγκριση από την αρμόδια αρχή στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο ακριβώς για την ελονοσία, τον λύκο και σοβαρές μορφής ρευματοπάθειας. Δεν έχει πάρει έγκριση για τον κορονοϊό, διότι πολύ απλά, δεν έχει αποδειχθεί ότι τον αντιμετωπίζει. Για τον νέο κορονοϊό δεν υπάρχει φάρμακο και για τον λόγο αυτόν έχει μπει σε καραντίνα όλος ο πλανήτης.

Αμερικανοί γιατροί και μέλη της επιτροπής φαρμάκων, χαρακτήρισαν «απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη» τη χρήση σκευασμάτων με χλωροκίνη χωρίς ιατρική συνταγή και ιδιαίτερα για τον νέο κορονοϊό. «Καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου να προφυλαχτεί από την πανδημία covid-19, αλλά ο τρόπος να το κάνει δεν είναι να παίρνει μόνος του φάρμακα», δήλωσαν και πρόσθεσαν: «Δεν υπάρχει φάρμακο για τον νέο κορονοϊό, όμως οι προσπάθειες της ιατρικής κοινότητας συνεχίζονται».

Ο Dr. Anthony Fauci, ειδικός στις λοιμώδεις ασθένειες, δήλωσε στο CBS ότι «δεν διαφωνώ με την άποψη ότι μπορεί αυτές οι ουσίες να συνεισφέρουν στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού, όμως η δική μου δουλειά είναι να μιλώ τεκμηριωμένα, με στοιχεία και με επαρκείς αποδείξεις ότι αυτό λειτουργεί».

Πρωτο Θεμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ