Κορονοϊός: Παραβάσεις στην Κρήτη για τις αποστάσεις και την μη χρήση μάσκας

Τέσσερις παραβάσεις για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν στην Κρήτη, στο πλαίσιο των ελέγχων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 7 Μαΐου:

για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν (26) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:

(12) στην Αττική,

(4) στη Δυτική Ελλάδα,

  (4) στην Κρήτη,

(2) στο Νότιο Αιγαίο,

(2) στο Βόρειο Αιγαίο

(1) στην Πελοπόννησο και

(1) στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (155) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.

για μη χρήση μάσκας, όπου προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου (300) ευρώ, βεβαιώθηκαν (2) παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα.

για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν (108) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

(52) στην Κεντρική Μακεδονία,

(15) στη Δυτική Ελλάδα,

(14) στην Αττική,

(8) στη Θεσσαλονίκη,

(5) στην Ήπειρο,

(5) στη Θεσσαλία,

(4) στη Στερεά Ελλάδα,

(3) στην Πελοπόννησο και

(2) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχουν βεβαιωθεί (414) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις και συνελήφθησαν (3) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (585) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (564) άτομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ