Κορονοϊός – Ουγγαρία: Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων – Θετικός και ο Υπουργός Εξωτερικών

κορονοϊός-ουγγαρία-ρεκόρ-κρουσμάτω-1129665

Τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού κατέγραψε σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, η Ουγγαρία, καθώς έχουν καταγραφεί 4.219 νέες μολύνσεις. Σε αριθμό ρεκόρ έφθασαν όμως και οι θάνατοι από την COVID-19 αφού 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να αυξάνεται σε 2.063. Παράλληλα, ο αριθμός των νοσηλευόμενων στην Ουγγαρία ανέρχεται σε 4.871 με 355 να βρίσκονται σε αναπνευστήρα.

Θετικός στον φονικό ιό, όπως μετέδωσε την Τετάρτη (4/11) το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, βρέθηκε και ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιγιάρτο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ταϊλάνδη και είναι ασυμπτωματικός.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώροι διασκέδασης στην Ουγγαρία θα κλείσουν και θα επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας για να αναχαιτίσει την ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Όπως δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν η κυβέρνηση θα συστήσει μια «ειδική έννομη τάξη», η οποία θα έχει την εξουσία να αποφασίζει με διάταγμα και θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να την εγκρίνει για μια περίοδο 90 ημερών.

«Αν μείνουμε ενωμένοι και τηρούμε τους κανόνες τότε οι παρόντες περιορισμοί αρκούν και δεν θα υπάρξει ανάγκη για περισσότερα μέτρα», είπε ο Όρμπαν. Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας ο Όρμπαν επιδίωξε απεριόριστες ειδικές εξουσίες και αντιμετώπισε τα πυρά οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το απόγευμα της Τρίτης (3/11), ο Όρμπαν προειδοποίησε ότι τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα ώστε να μην κορεστούν τα νοσοκομεία μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

«Ήρθε η ώρα να λάβουμε περισσότερα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη συνεχιζόμενη λειτουργία των νοσοκομείων και για να… προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους», είπε ο πρωθυπουργός.

Σε διάταγμά του, το οποίο σήμερα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ο Όρμπαν λέει ότι το κλείσιμο θα επηρεάσει τους συναυλιακούς χώρους, όπου δεν γίνεται κράτηση θέσεων, όπως τα κλαμπ. Άλλοι χώροι διασκέδασης, όπως πολιτιστικοί χώροι, μπορούν να παραμείνουν ανοιχτοί τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 π.μ.

Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά όπως και όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια και οι αγώνες ποδοσφαίρου θα συνεχιστούν με την παρουσία χιλιάδων φιλάθλων.

Η εθνικιστική κυβέρνηση του Όρμπαν μέχρι στιγμής απέφυγε να επιβάλει αυστηρά μέτρα lockdown σε μια προσπάθεια να περιορίσει περαιτέρω το πλήγμα στην οικονομία που βρίσκεται ήδη στην ύφεση.

Από την Δευτέρα (2/11) όσοι παραβιάζουν τους κανόνες για τη χρήση της μάσκας θα κινδυνεύουν να τους επιβληθεί αυστηρό πρόστιμο, ενώ οι αρχές θα κλείνουν, αν είναι απαραίτητο, τα εστιατόρια και τα καταστήματα που δεν θα τηρούν τους κανονισμούς.

Την περασμένη εβδομάδα ο Εθνικός Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε την κυβέρνηση να περιορίσει τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων και να επιβάλει ξανά ειδικό ωράριο λειτουργίας της αγοράς για τους ηλικιωμένους καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού.

Ωστόσο, τα μέτρα αυτά δεν ελήφθησαν.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook