Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν με την Ομικρον έχουν ανοσία στη Δέλτα

κορονοϊός-όσοι-νόσησαν-με-την-ομικρον-1297206

Στη μετάλλαξη Ομικρον και στη παραλλαγή Δέλτα αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παρασκευής.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι η Δέλτα δεν αποκλιμακώνεται τόσο γρήγορα και είναι αναμενόμενο λόγω των χαρακτηριστικών της, ωστόσο, υπάρχει το θετικό στοιχείο ότι «όσοι είναι εμβολιασμένοι με μια αναμνηστική δόση η αποτελεσματικότητα είναι πολύ μεγάλη, ενώ όσοι έχεουν μολυνθεί με την Ομικρον έχουν προστασία έναντι της Δελτα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε επίσης ότι οι σοβαρές νοσηλείες οφείλονται στη Δέλτα και για τα σχολεία διευκρίνισε πως «είχαμε έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες, συνέπεια του αυξημένου διαγνωστικού ελέγχου σε όλη τη μαθητική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς και από εκεί και πέρα, χθες και προχθές, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί».

Την ίδια στιγμή και μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα αρχίζει να παρατηρείται μείωση και στο ιικό φορτίο με την πίεση στα νοσοκομεία πάντως να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ενδεικτικά στις 04/01 καταγράφηκαν 50.126 κρούσματα, στις 05/01, 43.386 στις 08/01 είχαμε 37.676 ασθενείς ενώ στις 12/01 οι μολύνσεις ήταν 24.246. Τέλος τα κρούσματα στις 13/1 ήταν 20.000 και σήμερα 19.772.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook