Κορονοϊός: Οι νέες περιοχές που μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο”

Καινούριες περιοχές της χώρας μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» εξαιτίας της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα πως στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) ανεβαίνουν και εντάσσονται:

Ο Δήμος Ξάνθης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 157 από 116 που ήταν στις 17 Απριλίου (αύξηση 35,34%), καθώς και

Ο Δήμος Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 24 από 3 που ήταν στις 17 Απριλίου, δηλαδή έχουν οκταπλασιαστεί.

Επιπλέον, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν και εντάσσονται, με ομόφωνη γνώμη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, οι ακόλουθες περιοχές:

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 43 ενεργά κρούσματα όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 112 (μείωση 61,61%), καθώς και

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, που έχει 134 ενεργά κρούσματα όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 224 (μείωση 40,18%).

Επίπεδο, επίσης, κατεβαίνει και εντάσσεται στο κόκκινο, η Περιφερειακή Ενότητα Κω όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί σε 51 από 115 που ήταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης (μείωση 55,65%).

Από το βαθύ κόκκινο κατεβαίνει και ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που έχει 23 ενεργά κρούσματα όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 44 (μείωση 47,73%).

Επίπεδο κατεβαίνει και εντάσσεται στο κόκκινο και ο Δήμος Γρεβενών, που έχει 39 ενεργά κρούσματα όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 104 (μείωση 62,5%), καθώς και

Ο Δήμος Καρδίτσας, που έχει 112 ενεργά κρούσματα στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 276 (μείωση 59,42%).

Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου κατεβαίνει και εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ο Δήμος Σπετσών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και

Ο Δήμος Κύθνου της Περιφερειακής Ενότητας Κέας-Κύθνου, στους οποίους τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Πηγή:ethnos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕμβόλιο BioNTech/Pfizer: Και τρίτη δόση μετά από 9-12 μήνες για προστασία 100%
Επόμενο άρθροΚρήτη | «Ποντικός» έφυγε από το σπίτι με κοσμήματα και χρήματα αξίας 3.000

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ