Κορονοϊός: Να ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λέει ο Σαρηγιάννης | Video

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι δεν θα έβαζε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε προτεραιότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να ματαιωθεί – «Θα πιεστούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία»

Να ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου προτείνει ο καθηγητής περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ σημειώνει ότι θα πιεστούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι δεν θα έβαζε την παρέλαση σε προτεραιότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να ματαιωθεί.

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά μετά το άνοιγμα των σχολείων, ενώ η μετάλλαξη Δέλτα έχει πλέον κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Ο ίδιο προβλέπει πως τα παιδιατρικά νοσοκομεία θα πιεστούν και υπολογίζει πως στο άμεσο μέλλον το 40% των κρουσμάτων θα αφορά παιδιά που κινδυνεύουν ακόμα και με long COVID.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες 38 παιδιά με κορονοϊό και πλέον το 30% των κρουσμάτων αφορά ανήλικους.

«Θα πιεστούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Έχουμε υπολογίσει ότι με την τάση που υπάρχει και παρά τα μέτρα στα σχολεία, είναι τόσο μολυσματική η Δέλτα που περιμένουμε το 44% των κρουσμάτων να είναι σε παιδιά προσχολικής ηλικίας», είπε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο OPEN.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η long COVID. Μπορεί να υπάρξει και στα παιδιά. Όταν αφήσει για μήνες προβλήματα αϋπνίας, συγκέντρωσης, εύκολη κόπωση, η αλήθεια είναι ότι για ένα παιδί σε φάση ανάπτυξης και διαβάσματος, το διαλύει», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ