Κορονοϊός: Μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα οι μετακινήσεις στα χωριά

Από την πρώτη ημέρα που άρχισαν τα έκτακτα μέτρα πρόληψης για την πανδημία του κορωνοϊού πολλοί σκέφτηκαν να πάνε στα χωριά τους και να απομακρυνθούν από τα αστικά κέντρα όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Η έξοδος εντάθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2-3 ημερών, όταν ανακοινώθηκαν τα τελευταία και πιο δραστικά μέτρα, κάτι που έκανε πολλούς να επιλέξουν να φύγουν από τις πόλεις και να στραφούν στην περιφέρεια και τα χωριά τους τα οποία μοιάζουν ως ασφαλής επιλογή.

Σύμφωνα με ειδικούς το να γίνονται μετακινήσεις δεν βοηθάει γιατί στα χωριά εμφανίζονται πλέον μαζικά ύποπτα κρούσματα, σε περιοχές όπου κατοικούν κυρίως μεγάλης ηλικίας πολίτες, ενώ δεν υπάρχει η κατάλληλη ιατρική φροντίδα.

Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό με τις μετακινήσεις προς τα χωριά να γίνει μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού και να μην υπάρχει σωστή περίθαλψη των κρουσμάτων.

Η οδηγία που υπάρχει από τις αρχές ωστόσο είναι σαφής και υπαγορεύει στους πολίτες να παραμείνουν σπίτι και να αποφύγουν τις μετακινήσεις, έτσι ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού.

Η οδηγία είναι μία, «Μένουμε σπίτι».

Πηγή: ereportaz.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ