Κορονοϊός: Μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα οι μετακινήσεις στα χωριά

κορονοϊός-μπορεί-να-προκαλέσουν-μεγα-766137

Από την πρώτη ημέρα που άρχισαν τα έκτακτα μέτρα πρόληψης για την πανδημία του κορωνοϊού πολλοί σκέφτηκαν να πάνε στα χωριά τους και να απομακρυνθούν από τα αστικά κέντρα όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Η έξοδος εντάθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2-3 ημερών, όταν ανακοινώθηκαν τα τελευταία και πιο δραστικά μέτρα, κάτι που έκανε πολλούς να επιλέξουν να φύγουν από τις πόλεις και να στραφούν στην περιφέρεια και τα χωριά τους τα οποία μοιάζουν ως ασφαλής επιλογή.

Σύμφωνα με ειδικούς το να γίνονται μετακινήσεις δεν βοηθάει γιατί στα χωριά εμφανίζονται πλέον μαζικά ύποπτα κρούσματα, σε περιοχές όπου κατοικούν κυρίως μεγάλης ηλικίας πολίτες, ενώ δεν υπάρχει η κατάλληλη ιατρική φροντίδα.

Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό με τις μετακινήσεις προς τα χωριά να γίνει μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού και να μην υπάρχει σωστή περίθαλψη των κρουσμάτων.

Η οδηγία που υπάρχει από τις αρχές ωστόσο είναι σαφής και υπαγορεύει στους πολίτες να παραμείνουν σπίτι και να αποφύγουν τις μετακινήσεις, έτσι ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού.

Η οδηγία είναι μία, «Μένουμε σπίτι».

Πηγή: ereportaz.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook