Κορονοϊός: Μάσκες παντού, τέλος οι όρθιοι στα μπαρ – Δείτε όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

κορονοϊός-μάσκες-παντού-τέλος-οι-όρθι-1083151

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών και εξαιρουμένων των καταστημάτων εστίασης.

Τα πανηγύρια απαγορεύονται μέχρι και τις 31-8, από τις 3 Αυγούστου μπαίνει όριο 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, ενώ απαγορεύονται οι όρθιοι θαμώνες κέντρων διασκέδασης από την ίδια ημερομηνία.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο 1 Αυγούστου:

  • Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών), από σήμερα έως τις 31-8.
  • Αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (π.χ. γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (π.χ. άστεγοι, πρόσφυγες κ.ο.κ.) και νοσοκομεία από σήμερα έως τις 15-8. Οσον αφορά στα νοσοκομεία, όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
  • Οριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών από Δευτέρα 3-8 έως τις 15-8.
  • Απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.ο.κ.), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα από τη Δευτέρα 3-8 έως και την Κυριακή 9-8.
  • Απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8.
  • Παράταση έως τις 31-8 των μέτρων τήρησης αποστάσεων σε παραλίες, των μέτρων προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία και των μέτρων προστασίας στα ΚΥΤ.
  • Αναστολή έως τις 15-8 αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
  • Παράταση έως 15-8 της απόφασης για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό pcr τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).
  • Iσχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων, από σήμερα έως τις 15-8.

Εκτίναξη

Νέο «άλμα» σημειώθηκε χθες στην ημερήσια καταγραφή των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, που έφτασαν τα 78. Ανησυχητικά υψηλό είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Χθες δηλώθηκαν 24 και 18 κρούσματα αντίστοιχα. Παράλληλα, τρεις ήταν οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν χθες, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν χάσει μέχρι χθες το βράδυ τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 να ανέρχονται σε 206.

Ο χάρτης των θετικών περιστατικών απλώνεται όλο και πιο πολύ. Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων «πιάνει» 14 περιφερειακές ενότητες της χώρας, με πολλά νησιά να μπαίνουν στο «επίκεντρο». Πιο συγκεκριμένα, και εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, δηλώθηκαν: Τρία κρούσματα στη Βοιωτία, δύο στη Ζάκυνθο, δύο στην Καβάλα, δύο στην Κοζάνη, δύο στη Χαλκιδική, δύο στη Λευκάδα, ένα στην Κεφαλλονιά, ένα στα Δωδεκάνησα, ένα στη Λέσβο, ένα στη Μαγνησία, ένα στην Πέλλα και ένα στη Φλώρινα.

Ελεύθερος Τύπος

2 thoughts on “Κορονοϊός: Μάσκες παντού, τέλος οι όρθιοι στα μπαρ – Δείτε όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook