Κορονοϊός – Μαλεσίνα: Ένας γάμος, 14 κηδείες – Τι λέει η μητέρα της νύφης

κορονοϊός-μαλεσίνα-ένας-γάμος-14-κηδε-1198911

H χαλάρωση των κατοίκων της Μαλεσίνας, ο συνωστισμός στα καφενεία, αλλά και ένας γάμος φαίνεται να προκάλεσαν την έκρηξη κρουσμάτων και θανάτων στο χωριό της Φθιώτιδας, σύμφωνα με κατοίκους. Μέχρι σήμερα, 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό, ενώ τουλάχιστον 56 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λαμίας και του Βόλου.

Ο επίμαχος γάμος πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου. Δύο νέοι από την Αθήνα, αποφάσισαν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στη Μαλεσίνα, από όπου κατάγεται η νύφη. Τότε η περιοχή είχε χαρακτηριστεί υγειονομικά ως «κίτρινη» και στις εκκλησίες επιτρεπόταν ένα άτομο ανά 25 τ.μ. Ωστόσο, σε αυτόν τον γάμο, τα άτομα που βρίσκονταν εκτός του ναού ξεπέρασαν τα 200.

«Ήταν ένας απλός γάμος»

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Realnews, εκτός από το ζευγάρι, φαίνονται αρκετά άτομα έξω από τον ναό, ενώ ελάχιστα φορούν μάσκα. Πρόκειται για συγχωριανούς της νύφης, που βρέθηκαν εκεί από περιέργεια, δηλώνει η μητέρα της νύφης, η οποία ζει στην περιοχή και ασχολείται με τα κοινά. «Τα παιδιά αποφάσισαν να παντρευτούν και ο γάμος έγινε μέσα σε μία εβδομάδα. Ρωτήσαμε τους ιερείς και πήραμε άδεια. Ήταν ένας απλός γάμος. Μπήκαμε μέσα στην εκκλησία, μέτρησαν οι ιερείς τα άτομα και έκλεισαν τις πόρτες. Όταν γίνεται ένα γάμος στο χωριό, κάποιοι που δεν τους έχεις καλέσει θέλουν να δουν τη νύφη την ώρα που μπαίνει στην εκκλησία. Τι έπρεπε να κάνουμε εμείς γι’ αυτό; Έγινε το μυστήριο και τα παιδιά έφυγαν απευθείας για την Αθήνα, ούτε τραπέζι δεν κάναμε. Δεν ευθύνεται ο γάμος μας».

Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά αν και κατά πόσο ο συγκεκριμένος γάμος ευθύνεται για τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων. Πάντως, μεταξύ αυτών που νόσησαν ήταν και ο θείος της νύφης. Την επόμενη ημέρα εμφάνισε συμπτώματα και βρέθηκε θετικός. Η αδελφή του και μητέρα της νύφης υποστηρίζει ότι ενδεχομένως να είχε κολλήσει τις προηγούμενες ημέρες.

«Ο αδελφός μου νόσησε, όμως δεν κόλλησε στον γάμο. Δουλεύει σε εργοστάσιο. Είχε νοσήσει νωρίτερα, αλλά δεν το ήξερε. Εμφάνισε συμπτώματα την επομένη του γάμου, έκανε το τεστ και ήταν θετικός. Είναι δυνατόν να κόλλησε στον γάμο και να εμφάνισε συμπτώματα την επόμενη ημέρα, όταν οι επιστήμονες λένε πως θέλει δύο εβδομάδες για να φανεί; Θέλουν να τα ρίξουν όλα στον γάμο. Υπήρχαν όμως, πολλές εστίες. Τη μια ημέρα έγινε ο γάμος και την επομένη μπαινόβγαιναν τα ασθενοφόρα στο χωριό. Είναι δυνατόν να ευθύνεται ο γάμος γι’ αυτό;», αναρωτιέται η μητέρα της νύφης, χαρακτηρίζοντας «ανεξήγητο αυτό το πράγμα που έγινε στο χωριό».

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό νοσηλεύεται και ο πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος υποστηρίζει ότι νόσησε πριν από τον γάμο και, δίχως να το γνωρίζει, βρέθηκε εκείνη την ημέρα έξω από την εκκλησία και παρακολούθησε το μυστήριο από απόσταση.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

enikos.gr

2 thoughts on “Κορονοϊός – Μαλεσίνα: Ένας γάμος, 14 κηδείες – Τι λέει η μητέρα της νύφης

  1. Πήγαν άτομα που ήδη νοσούσαν χωρίς να το ξέρουν (πχ ο Θείος) και μετέδωσαν τον ιό;
    Τόσο μυαλό θέλει να το καταλάβεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook